Antena Căutare

Paraguay, una dintre cele mai sarace tari, incheie anul cu o crestere economica record: 14,5%

Paraguay, una dintre tarile cele mai sarace din America de Sud, va incheia anul 2010 cu rata de crestere economica fara precedent, de 14,5%, gratie exporturilor record de cereale si de carne de vita. Anuntul a fost facut joi de presedintele paraguayan Fernando Lugo.

"Paraguayul este astazi campionul cresterii economice in America si in lume", a afirmat liderul de stanga ales la conducerea tarii in 2008 si supranumit 'episcopul saracilor' din cauza trecutului sau ecleziastic.

"Aceasta crestere inedita in istoria economiei paraguayene, de 14,5%, ne face mandri si fericiti", a adaugat Fernando Lugo, in mesajul sau traditional de Craciun.

Cresterea economica record din Paraguay se datoreaza exporturilor de cereale, in special de soia, si de carne de vita, favorizata de conditii climatice propice, potrivit expertilor.

Suprafata cultivata cu soia a crescut de la mai putin de un milion de hectare in 1996, la aproape 2,7 milioane in prezent. Paraguayul a devenit practic al patrulea exportator mondial de soia, asigurand in principal necesarul pentru Europa.

Sursa: Hotnews

VIDEO! Erou la un an si cinci luni... Japonia: iPhone-ul, folosit pentru a-i invata pe soldati sa salute regulamentar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x