Antena Căutare

Pauza de alaptat pentru tatii din Spania

Spaniolii care au devenit de curand tatici au dreptul sa le ceara angajatorilor o pauza zilnica de o ora pentru a alapta copilul. Chiar in conditiile in care mama bebelusului nu lucreaza. De asemenea, ei vor avea dreptul la un program de lucru redus cu jumatate de ora in primele noua luni de viata ale nou-nascutului, relateaza The Telegraph.

Decizia apartine Curtii Europene de Justitie, magistratii europeni stabilind ca legea aflata in vigoare in Spania ii discrimineaza pe tati prin faptul ca doar mamele au dreptul la astfel de pauze si la program redus. In prezent, taticii au dreptul la astfel de beneficii doar daca sotiile sau partenerele lor au revenit la munca.

Curtea din Luxemburg s-a pronuntat in urma sesizarii facute de Pedro Manuel Roca Alvarez, caruia angajatorul i-a respins cererea de a fi invoit o ora in fiecare zi pentru alaptarea copilului. Motivatia angajatorului a fost aceea ca mama micutului lucreaza de acasa.

Curtea Europeana a apreciat ca un astfel de refuz le-ar forta pe mamele care lucreaza de acasa sa isi reduca volumul de munca doar pentru ca partenerul nu le poate veni in ajutor, impartind atributiile de ingrijire a copilului.

"A nu le oferi tatilor aceleasi drepturi si facilitati ca cele acordate mamelor ar putea mentine barbatii intr-un rol mai putin important decat cel al mamelor in exercitarea indatoririlor parintesti", a motivat Curtea.

Sursa: Jurnalul National

Pe Google Earth avem patru autostrazi! Americanii au luat de bune termenele initiale de finalizare... Jumatate din angajatii CNADNR, fara bacalaureat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x