Antena Căutare

Pe Marte au fost descoperite roci similare cu cele care atesta primele dovezi ale vietii pe Pamant

Suprafaţa Planetei Marte ar putea conţine fosile de organisme, ceea ce ar putea constitui o dovadă a faptului că pe Planeta Roşie a existat odată viaţă, transmite BBC

La aceasta concluzie, noteaza Agerpres, a ajuns un grup de experti americani din cadrul SETI (proiect dedicat cautarii inteligentei extraterestre), dupa ce a examinat fotografiile in infrarosu ale rocilor martiene capturate de sonda Mars Reconnaissance Orbiter, trimisa de NASA.

Descoperirea a fost facuta in zona Nili Fossae de pe Marte, o regiune plina de vai ce sugereaza ca aceasta parte a Planetei Rosii nu a fost in trecut atat de arida.

Cercetatorii au comparat rocile de pe Marte cu cele descoperite anterior in Australia. Mineralele din regiunea australiana Pilbara reprezinta una dintre cele mai vechi dovezi ale vietii pe Pamant. Oamenii de stiinta au concluzionat ca rocile de pe Marte sunt o "copie exacta" a celor australiene.

Ei mai cred ca procesele "hidrotermale" care au contribuit la pastrarea acestor ramasite ale vietii pe Pamant ar putea fi asemanatoare celor de pe Marte. Anterior, in 2008, savantii au descoperit pe aceasta planeta importante depozite de carbonati - substante in care se transforma multe organisme vii dupa moarte.

Mineralul se formeaza in prezenta apei neutre sau alcaline, iar prezenta acestuia in pietre sugereaza ca apa de pe Marte nu era atat de acida si prin urmare, putea sa fie prielnica vietii.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: centros4.pntic.mec.es

Cruzime in Insulele Faroe: 200 de balene macelarite, pui scosi din pantece!... Andrei Carpenco, primul moldovean care a reusit sa escaladeze Everestul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x