Antena Căutare

Pierim a sasea oara?

De cand e lumea si Pamantul, diferitele specii de vietuitoare sufera disparitii, dar in acelasi timp apar si evolueaza specii noi, astfel incat biodiversitatea ramane relativ constanta. Numai cand balanta se deregleaza speciile dispar in masa.



Studiile facute pana acum pe fosile arata ca pana acum ar fi existat cinci mari extinctii ale speciilor multicelulare in istoria Pamantului, in urma carora au fost distruse peste 75% din toate aceste specii.

Disparitii masive

Disparitia in masa a speciilor s-a produs din cauze naturale ma­jo­re, cum ar fi incalzirea sau ra­ci­rea planetei, petrecute in ultimii 540 de milioane de ani de viata multicelulara. Cea mai "abrupta" dintre extinctii, a cincea, s-a produs la sfarsitul Cretacicului, cu vreo 65 de milioane de ani in urma, cand au disparut dinozaurii. Se pare ca atunci o cometa sau un asteroid ar fi lovit Pamantul in Peninsula Yucatan din Mexicul de astazi, provocand adevarate furtuni de foc ai caror nori de praf ajuns in atmosfera ar fi racit brusc planeta.

Articolul continuă după reclamă

Acum insa, expertii avertizeaza ca ne apropiem sau chiar ca am fi si facut primii pasi spre a sasea mare extinctie, pe care, de data aceasta, o provocam chiar noi insine.


Tot articolul, in Jurnalul National

foto: Hepta.ro

SUA: O hoata, arestata din cauza vestimentatiei... VIDEO! Vezi imagini socante cu ultimele clipe din viata ursuletului polar Knut...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x