Antena Căutare

Planeta în stare de șoc. Donald Trump a fost „ucis” într-o piesă de Shakespeare!

O nouă polemică artistico-politică a fost creată în jurul preşedintelui Donald Trump, evocat într-o nouă adaptare la New York a piesei "Julius Caesar" de William Shakespeare, în care se sugerează asasinarea sa. Spectacolul a provocat un val de controverse printre reprezentanţii media prorepublicani, determinând pe doi dintre sponsori să se retragă din proiect

O nouă polemică artistico-politică a fost creată în jurul preşedintelui Donald Trump, evocat într-o nouă adaptare la New York a piesei "Julius Caesar" de William Shakespeare, în care se sugerează asasinarea sa. Spectacolul a provocat un val de controverse printre reprezentanţii media prorepublicani, determinând pe doi dintre sponsori să se retragă din proiect.

Celebra tragedie, montată la Public Theatre a fost jucată deja de mai multe ori din 23 mai, ar fi trebuit să deschidă oficial, luni seară, festivalul "Shakespeare in the Park", care are loc în fiecare an în Central Park.

Însă duminică, după declaraţii ale jurnaliştilor conservatori, printre care şi canalul Fox News, şi după cele ale fiului preşedintelui, Donald Trump Junior - care s-a interesat despre finanţarea spectacolului -, compania aeriană Delta şi Bank of America şi-au anunţat retragerea.

"Public Theatre a ales să prezinte "Iulius Cezar" în aşa fel încât să provoace şi să ofenseze. Dacă am fi ştiut care este intenţia lor, nu am fi decis să ne implicăm în acest spectacol. Ne retragem finanţarea pentru această producţie", a declarat un purtător de cuvând al băncii într-un comunicat.

Mai târziu şi Delta Airlines şi-a retras sprijinul financiar.

Un alt sponsor, American Express, a ţinut să sublinieze luni că susţine Public Theatre, dar că sprijinul financiar nu include această producţie "a cărei interpretare nu o acceptăm".

În această piesă de două ore, Iulius Cezar este interpretat de un om de afaceri blond, care seamănă izbitor cu preşedintele american, iar soţia sa are un accent slav, precum Melania Trump, potrivit criticilor care au asistat la premieră.

Scena asasinării tiranului face trimitere la actuala dezbatere politică americană: Cezar este înjunghiat de o mulţime de femei şi de un grup de minorităţi, categorii sociale care l-au acuzat pe Trump că le încalcă drepturile.

Pe site-ul teatrului, regizorul Oskar Eutis îşi asumă asemănările, dar se distanţează de violenţă.

"Iulius Cezar" poate fi citită ca o parabolă care avertizează pe cei care încearcă să combată democraţia prin mijloace nondemocratice", a scris regizorul. "A combate tiranul nu înseamnă a-l imita".

Teatrul, care ar trebui să prezinte piesa până pe 18 iulie, a asigurat luni că "susţine complet această producţie", care "nu este de partea violenţei de niciun fel". Controversa pe care ea a suscitat-o este "exact obiectivul angajat al teatrului nostru", a subliniat directorul.

Chelsea Clinton, fiica lui Bill şi a lui Hillary, a scris pe Twitter că ea şi soţul ei sunt "mândri susţinători ai Public Theatre", şi "cu siguranţă" nu va protesta faţă de piesă.

L-a ”iubit” din prima zi! Prințesa Diana a vrut să-și taie venele cu lama după luna de miere cu Charles! ”Aveam un cuțit... Tory Burch, o celebră creatoare de modă internaţională, acuzată că a furat SUMANUL ROMÂNESC în noua ei colecţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x