Antena Căutare

Povestea miliardarului care și-a DONAT averea, pentru ca noi ,,să trăim într-o lume mai bună”

Un filantrop, fondator Duty Free Shoppers, a decis să trăiască în condiții modeste, într-un apartament cu chirie, după ce și-a donat toată averea de 8 miliarde de dolari. Are 81 de ani, iar de-a lungul vieții a strâns o avere de 7,5 miliarde de dolari. Nu deține o mașină personală, zboara numai la clasa economică și locuiește într-un apartament inchiriat, împreună cu soția sa, Helga, potrivit Irish Times.

,,De fapt, el are chiar un ceas foarte drăguț la mână. Este de plastic și costă aproximativ 15 dolari”, adaugă cei de la Irish Times.

În apartamentul său nu există fotografii sau alte trofee care să arate că și-a donat averea de 8 miliarde de dolari, pentru ca noi să trăim într-o lume mai bună.

“Sunt convins ca este mult mai distractiv atunci cand dai bani si ai posibilitatea sa vezi cum datorita acestor gesturi caritabile se construieste ceva bun, cum ar fi un spital. Acest lucru este logic – de a investi in fapte bune, si sa nu le pui intr-un cont bancar si sa le permiti sa creasca si inca o data sa creasca ” – spune Feeney.

Pe 23 noiembrie 1984, el a semnat o serie de documente prin care dona tot ce avea - bani, business și proprietăți - fundației pe care tocmai o lansase, Atlantic Philanthropies. Totul a fost făcut în mare secret, în Bahamas, în prezența doar a unor avocați, după care Feeney a continuat să administreze afaceri, să cumpere și să vândă proprietăți, astfel că toată lumea a crezut că este în continuare miliardar, inclusiv cei de la Forbes.

Întrebat de câteva ori de ce a luat această decizie, el a spus, simplu: ,,A fost un lucru bun, care trebuia făcut.”

FOTO! Iisus Hristos i s-a arătat unui vasluian într-o... CIUPERCĂ: Minunea transformată în VIRAL pe internet!... Îl mai știi pe „Băiețelul înghețat”, care mergea câte 4 KM prin viscol, până la școală? A fost EXMATRICULAT! Motivul e U...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x