Antena Căutare

Povestea Oliviei Farnsworth, fetița care nu simte foame, oboseală sau durere. Are 11 ani și nu doarme de când era un bebeluș

Familia a știut că este ceva în neregulă cu Olivia Farnsworth pe când fetița avea doar cinci ani. A început cu momentul în care micuța s-a împiedicat și dinții i-au străpuns buza de jos.

colaj de imagini cu olivia farnsworth imbracata in alb si albastru Galerie
Familia a știut că este ceva în neregulă cu Olivia Farnsworth pe când fetița avea doar cinci ani. A început cu momentul în care micuța s-a împiedicat și dinții i-au străpuns buza de jos | Profimediaimages.ro

Cu toate că avea o rană urâtă și avea nevoie de urgență de o intervenție chirurgicală, copila nu simțea nicio durere. Calmul ei i-a șocat pe părinți și medicul a realizat operația fără să o anestezieze pe Olivia.

Ce problemă are Olivia Farnsworth

Olivia, care a venit pe lume în Huddersfield, este singura persoană din lume care are toate cele trei simtome ale elimininării cromozomului 6. Este vorba despre o afecțiune cromozomială rară care o împiedică pe micuță să simtă foamea, oboseala și durerea.

În 2017, pe când avea doar 7 ani, a fost implicată într-un accident grav de circulație. Ieșise cu mama sa, când au fost lovite de o mașină, care a târât-o aproximativ 100 de metri pe asfalt.

Când autoturismul s-a oprit, Olivia s-a ridicat și a început să meargă spre mama sa. Nu a vărsat nici măcar o lacrimă, deși era confuză și întreba ce s-a întâmplat.

Citește și: Ea e fetița care mănâncă haine în fiecare zi, de peste 3 ani. Ce a dezvăluit mama copilei

Conform mamei sale, Niki Trepak, fetița avea un semn de cauciuc pe piept, dar singurele răni produsă de accident constau în câteva julituri la nivelul picioarelor. Femeia spune că Olivia ar fi putut avea răni grave în urma impactului și că acest lucru nu s-a întâmplat.

Medicii cred că lucrul care a salvat-o a fost controlul pentru că nu s-a speriat și nu a intrat în panică atunci când mașina a lovit-o în plin. Asta se datorează faptului că trupul său nu a simțit senzația de durere și, automat, nici pericol.

Chromosome 6 Deletion este o afecțiune congenitală în care cromozonul este șters în timpul diviziunii celulare. Deși există doar 100 de persoane care suferă de ea, Olivia este singura persoană care are toate cele trei simptome: nu simte durere, foame sau oboseală.

Potrivit specialiștilor care i-au studiat starea, fetița suferă de o tulburare cromozomială unică care o împiedică să perceapă pericolul, să simtă somnolență, oboseală, durere sau chiar foame.

Citește și: O femeie a vrut să-și renoveze noua casă, dar a dat peste o cameră secretă! Ce lucru straniu a găsit înăuntru

Potrivit mamei sale, Olivia nu a plâns niciodată când era bebeluș și a încetat să doarmă în timpul zilei de la vârsta de nouă luni. Era, de asemenea, un copil mofturos și nu putea consuma nimic în afară de milkshake-uri.

Acestă afecțiune este ciudată, dar letală, deoarece Olivia nu simte aceste nevoi, dar tot trebuie să mănânce, să doarmă și să evite activitățișe periculoase.

Un ou de găină, vechi de un mileniu, a fost descoperit intact. Experții au rămas uimiți. Care este explicația... A murit de bătrânețe fetița care avea doar 10 ani. Iryna ‘Irochka’ Khimich suferea de progeria și corpul său arăta ca la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x