Antena Căutare

Primul cinematograf din lume, vechi de 114 ani, se redeschide

Cladirea in care au fost proiectate unele dintre primele filme ale fratilor Lumiere a fost refacuta

In luna martie 1899, parintii cinematografiei, fratii Auguste si Louis Lumiere, proiectau primele imagini in miscare intr-o sala de spectacole. Evenimentul se producea in micuta localitate din sudul Frantei, La Ciotat, intr-o cladire ce purta numele “Eden Theatre”.

Dupa mai multi ani in care a fost inchisa pentru a fi renovata, locatia se va redeschide iubitorilor de film. Lucrarile de modernizare realizate au fost foarte complexe, iar pretul, unul pe masura: sase milioane de euro.

In afara proiectiilor ce vor rula in legendara sala, autoritatile franceze spera ca “Eden Theatre” sa devina un adevrat loc de pelerinaj pentru cei care iubesc filmul si care vor sa vada locul in care a inceput istoria celei de-a saptea arte, chiar daca, dupa renovare, nu mai pastreaza aproape nimic din parfumul sfarsitului de secol XIX.

"Opreste-i din cantat" face un valcean fericit! Emilian a castigat un smartphone... LICEENII: L-a indrumat Isoscel si acum e profesor de matematica... in America. Ce mai face olimpicul Tudor Petrut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x