Antena Căutare

Prin ce trece femeia a cărui soț nu suportă alăptarea: „Trebuie să mă ascund la etaj când alăptez". La pieptul ei e copilul lui

Venirea unui copil pe lume înseamnă binecuvântare! În primii ani de viață copilul este profund dependent de mamă, care are toate resursele necesare pentru a-i susține creșterea. Alăptarea este unul dintre cele mai importante lucruri în primele luni și din păcate controversele în jurul acestui subiect nu s-au oprit nici până astăzi.

Prin ce trece femeia a cărui soț nu suportă alăptarea: „Trebuie să mă ascund la etaj când alăptez". La pieptul ei e copilul lui
Venirea unui copil pe lume înseamnă binecuvântare! În primii ani de viață copilul este profund dependent de mamă, care are toate resursele necesare pentru a-i susține creșterea. | shutterstock

Alăptarea a fost cu greu acceptată de oameni și a parcurs un drum lung ani întregi, până ce campaniile de informare au reușit să comunice normalitatea acestui act, care susține viața. Majoritatea a înțeles că este un lucru perfect normal, însă nu pentru toată lumea percepția a fost ușor de schimbat.

Tânăra de 23 de ani a cărui soț i-a cert să alăpteze la etaj, când vine familia lui în vizită, și-a spus povestea public

Au trecut de mult vremurile în care trebuia să mergi la toaletă pentru a-ți alăpta copiii, asta doar pentru a nu-i face pe alți oameni să se simt incomod, pentru că așa "se cerea". Femeile se simt acum libere să-și hrănească puii oriunde cer și când e nevoie, însă unele dintre ele încă se mai lovesc de stigmate.

Acesta este și cazul unei tinere de 23 de ani, din SUA, care se confruntă cu un zid în ceea ce îl privește pe soțul său în vârstă de 24 de ani. Deși mulți ar crede că fiind tineri au și altă gândire, dar și alte perspective, lucrurile stau cu totul pe dos atunci când părinții lui vin în vizită.

Femeia și-a făcut publică povestea și a explicat cu ce se confruntă în familia în care este: „Familia lui (mama, tatăl și fratele) vine în vizită în drum spre vacanță. El știe că vreau să încerc să alăptez și a spus că singura lui „regulă” este să nu fac așa ceva în fața familiei sale. Spune că nu vrea să îi fac pe tatăl și pe fratele lui să se simtă incomod și că ar trebui să mă duc sus să îl hrănesc pe copilul nostru de fiecare dată, la fiecare 1-3 ore.

Problema mea este că voi fi în recuperare și ar trebui să mă odihnesc, așa că treptele pe care trebuie să le urc îmi pun deja probleme. I-am spus că este vorba despre recuperarea mea și legătura mea cu copilul, iar familia lui poate pur și simplu să părăsească camera sau pur și simplu să NU UITE dacă părinții lui nu se simt confortabil”, a scris ea pe Reddit, potrivit Mirror.

Tânăra a încheiat textul cu un mesaj la adresa lui, dând de înțeles că vrea să uite de el: “Am greșit dacă i-am spus să se ducă la naiba?”.

Oamenii au sărit în apărarea ei, comentând că are tot dreptul din lume să-și poată alăpta propriul copil în confortul propriei case și oriunde dorește: „Nu ar trebui să te ascunzi în propria ta casă la fiecare 1-3 ore. Dacă se simt incomod, se pot ascunde”. „Ceea ce vreau să știu este de unde naiba ajunge soțul să-i impună soției sale o REGULĂ pentru alăptare!?”, a mai scris cineva.

O altă femeie a subliniat că alăptarea poate fi un proces îndelungat, scriind: „Ca să nu mai vorbim că alăptarea poate dura destul de mult”.„Hrănește-ți copilul oriunde naiba vrei/ai nevoie. Punct! Nu există reguli pentru așa ceva!”, a mai adăugat cineva.

Legea alăptatului în public a fost adoptată în România. Cum vor fi sancționați cei care discriminează mamele care alăptează

Cei care discriminează femeile care alăptează în public vor putea fi sancționați, iar amenzile ajung până la 2.000 de lei. Proiectul de lege a fost votat joi de Camera Deputaţillor.

Interzicerea în orice mod a alăptării unui copil în spaţiul public sau evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează un copil constituie contravenţie, prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege privind alăptarea în spaţiile publice, adoptat cu 279 de voturi "pentru"şi o abţinere, are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum şi combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor. De asemenea, se propune reglementarea regimului sancţionator pentru unele fapte care au legătură cu alăptarea copilului până la 24 de luni în spaţiul public.

Potrivit proiectului, constituie contravenţii: evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil; interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil; refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv, scrie Agerpres.

Contravenţiile prevăzute de proiectul de lege se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi de la 1.000 de lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Acest scaun vintage dă fiori clienților de fiecare dat când văd inscripția lăsată pe el. Unii nici nu vor să se apropie... Angajații unui restaurant au luat-o la fugă când au văzut ce se afla în spatele friteuzei în care găteau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x