Antena Căutare

Propunere BIZARĂ a unui consilier din Mediaş! Cere să li se scoată corzile vocale câinilor

Şocant! Un consilier din Mediaş vrea ca cei care locuiesc la case şi deţin câini să fie obligaţi să îşi opereze câinii pentru a le scoate corzile vocale astfel încât patrupedele să nu mai deranjeze oamenii atunci când latră. Propunerea, care a stârnit o serie de controverse, îi aparţine lui Ioan Ciulea.

Şocant! Un consilier din Mediaş vrea ca cei care locuiesc la case şi deţin câini să fie obligaţi să îşi opereze câinii pentru a le scoate corzile vocale astfel încât patrupedele să nu mai deranjeze oamenii atunci când latră. Propunerea, care a stârnit o serie de controverse, îi aparţine lui Ioan Ciulea.

Consilierul a reuşit să stârnească antipatia iubitorilor de animale cu iniţiativa lui cel puţin bizară. Ioan Ciulea a înaintat, luni, propunerea către reprezentanţii municipalităţii medieşene prin care solicită modificarea unei hotărâri astfel încât cei care locuiesc la case şi deţin câini să fie obligaţi să îşi opereze câinii pentru a le scoate corzile vocale. Scopul? Patrupedele să nu mai deranjeze oamenii atunci când latră.

"Propun modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Mediaș 52/2009 privind normele și regimul contravențiilor privind creșterea, deținerea și protecția animalelor în municipiul Mediaș. Propun modificarea articolului 7 prin introducerea unui aliniat nou, respectiv aliniatul 7, cu următorul conținut: obligarea deținătorilor persoane fizice și juridice de câini care tulbură liniștea publică a locatarilor la casă prin lătratul continu prin intensitate mare, acest lucru să se facă cu acordul vecinilor în scris și totodată să-și opereze animalul la corzile vocale sau după caz înstrăinarea animalului", spune Ioan Ciulea. (n.red. - Greșelile de exprimare sunt cele care apar în propunerea înaintată de consilierul medieșean), potrivit tribuna.ro .

Propunerea a fost depusă la Aparatul Permanent de Lucru al Consiliului Local Mediaş şi urmează să fie prezentată şi membrilor Consiliului Local.

"Potrivit legii administrației publice locale, consilierii locali pot veni cu propuneri. Acestea vor fi prezentate consilierilor locali care vor decide în consecință", a spus Teodor Neamțu, primarul Mediaşului.

Ce presupune tăierea corzilor vocale
Devocalizarea, căci aşa se numeşte operațiunea de tăiere a corzilor vocale, presupune ca patrupedului să îi fie secţionate corzile vocale parţial sau total, fie prin gură, fie printr-o incizie în laringe. Rezultatul poate fi o „simplă” amuţire şi poate merge până la a-i periclita animalului capacitatea de înghiţire şi respiraţia.

Potrivit unei legi din 2004, intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal de companie sau altor scopuri sunt interzise și, in special: codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor și a dinților. Excepții de la aceste interdicții nu se pot face decât dacă medicul veterinar consideră o intervenție necesară fie din motive de medicină veterinară, fie în cazul unui animal deosebit.

Sursa:tribuna.ro

Chiar că "Touch her body!" Transformarea pe care nimeni nu ar mai fi crezut-o: Mariah Carey, mai slabă ca nici... Iubitul stă lângă ea şi plânge de mila ei! Ce blestem a ajuns-o pe Inge Dekker, una dintre cele mai frumoase înotătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x