Antena Căutare

Cea mai importantă femeie spion din lume a fost româncă! Cum a reușit o gălățeancă să inspire seria „James Bond”

Nu vă lăsați păcăliți de nume. Prima femeie spion din lume, Vera Atkins, a fost româncă! Cum a reușit o gălățeancă să scrie istorie.

Cea mai importantă femeie spion din lume a fost româncă! Cum a reușit o gălățeancă să inspire seria „James Bond” Galerie
vera atkins, spion,

Nu vă lăsați păcăliți de nume. Cea mai importamtă femeie spion din cel de-al Doilea Război Modial, Vera Atkins, a fost româncă! Cum a reușit o gălățeancă să scrie istorie.

Ioan Cantacuzino, Emil Racoviță, George Emil Palade, Nicoale Paulescu, Henri Coandă, Constantin Brâncuși, Traian Vuia, lista poate continua. Toți au fost români, toți au modelat viitorul, cu descoperirile lor.

Dar cum rămâne cu româncele? Astăzi, vorbim despre Vera Atkins, gălățeanca devenită prima femeie spion din lume.

Vera Atkins s-a născut Vera Maria Rosenberg, în Galați, dintr-un tată evreu- german, Max Rosenberg, și o mamă cu origini englezești, Zeffro Hilda. „Atkins” era numele de fată al mamei, refugiată din Rusia în urma pogromurilor. Vera era singura fată, crescând înconjurată de cei patru frați.

Cea mai importantă femeie spion din lume a fost româncă! Cum a reușit o gălățeancă să inspire seria „James Bond”

vera atkins, spion,

În 1933, Vera Atkins a emigrat în Marea Britanie. A studiat în Franța, la Paris, iar la întoarcerea în Marea Britanie, s-a înscris în Serviciul de Operațiuni Speciale, „armata secretă a lui Churchill”. Ea se ocupa, pe lângă misiunile speciale, de recrutarea și plasarea femeilor spion.

Despre Vera Atkins se spunea că era caracterizată de o inteligență feroce, comportament dintr-o bucată și abilități de informator excepționale.

Analizând activitatea Verei Atkins, Ian Fleming, autorul seriei „007” a spus: „În lumea reală a spionilor Vera Atkins era şeful!”

Mai mult, se pare că românca a fost și o sursaă de inspirație pentru autor, el construind personajul Moneypenny, șefa superagentului majestății sale, celebrul 007, după chipul și asemănarea Verei.

A vrut să frâneze, dar a accelerat! O femeie din Galați și-a parcat mașina în biroul unui parlamentar... Te-ai întrebat vreodată cum arată un înger? Privește! Și-a riscat viața pentru sute de bebeluși născuți în iadul pe Pămâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x