Căutare Live

România, noi victorii la nivel mondial! Șapte medalii pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Astronomie

În perioada 18-26 octombrie la Piatra Neamţ a avut loc cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie.

Olimpiada de Astronomie

Ministerul Educației Naționale

Cei peste 120 de participanți din 21 de țări au concurat, în funcție de vârstă, la două categorii: juniori și seniori. În urma competiției, România a obţinut şapte medalii.

România, reprezentată de șapte elevi

Lotul României a fost reprezentat de trei elevi juniori și patru elevi seniori. Aceștia au obținut șapte premii, dintre care două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Elevii laureați cu aur sunt Daria-Teodora Hărăbor (Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Galați) și George Cristian Ardeleanu (Liceul Internațional de Informatică București).

Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rareș Tuș (Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare), Teodor Ionuț Grosu (Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Dragoș-Andrei Sîrghi (Colegiul Național ”Ștefan Cel Mare” din Suceava) și Adrian-Marian Țiripa (Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” din Brăila). Flavia-Cristina Pascal (Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț) a fost medaliată cu bronz. De asemenea, Adrian-Marian Țiripa a obţinut o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observațională.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de profesorii Grigoruță Oniciuc (Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț) și Lucian Stoian (Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

Citește și: O medalie de aur şi trei medalii de argint pentru elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Chimie 2019 de la Paris

Citește și: Mândri că suntem români! Ei sunt elevii care au obținut 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică!

Citește și: Olimpiada Internaţională de Fizică: echipa României a obținut cinci medalii

Sursa: editiadedemineata.ro

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri