Antena Căutare

Românii sunt geniali! Șase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică pentru elevii noștri!

Lotul olimpic de matematică a obţinut 6 premii - o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz - la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată luna aceasta, la Bath, Marea Britanie.

Lotul olimpic de matematică a obţinut 6 premii - o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz - la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată luna aceasta, la Bath, Marea Britanie. Echipa României din acest an este una din cele mai "tinere" din istoria participării țării noastre, subliniază Ministerul Educației Naționale. Patru olimpici au fost la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel.

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Rezultatul îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume, subliniază Ministerul Educației.

Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic "Coriolan Brediceanu" din Lugoj, și de Sebastian-Mihai Șimon, de la Liceul Internațional de Informatică din București, informează tvr.ro.

Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara - deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România - observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și de Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - observator).

Aproape 60 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral au fost amendate cu peste 500.000 de lei, în ultima săptămână... Rezultate Titularizare 2019: când și cum se face repartizarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x