Antena Căutare

Românii pot oferi cadou copiilor un bunic din Apuseni! Cum ”adopți” un bătrân

Oricât de greu ar părea de crezut, părinții din Cluj pot oferi cadou copiilor lor bunici din Munții Apuseni!

Românii pot oferi cadou copiilor un bunic din Apuseni! Cum ”adopți” un bătrân Galerie
| sursa foto: Facebook CERT Transilvania

O asociație din Cluj a dezvoltat un proiect prin care familiile cre au copii pot oferi celor mici bucuria de-a avea un bunic „adoptat”, ce locuiește într-un sat de munte din zona Apuseni.

Practic, părinții le pot ofei astfel celor mici experiența de-a descoperi natura și bucuriile sale, dar și vechile tradiții și obiceiuri sau cum se desfășoară traiul pentru bătrânii aflați departe de agitația de la oraș.

Doritorii își aleg de pe site un bunic pe care îl „adoptă” simbolic. Singur pe lume, acesta va avea șansa să petreacă timp cu un copil și să-l învețe tot felul de lucruri, astfel încât experiența să fie una cât mai plăcută atât pentru cel mic, cât și pentru bătrân.

Românii pot oferi cadou copiilor un bunic din Apuseni! Cum ”adopți” un bătrân

„O să fiți surprinși cu câtă bucurie vă primesc pentru că acești oameni au nevoie cel mai mult de comunicare, de oameni care să le treacă pragul, cu care să vorbească”, precizează Horea Chirteș, managerul acestui proiect menit să facă mai frumoasă viața oamenilor din satele din Apuseni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Românii pot oferi cadou copiilor un bunic din Apuseni! Cum ”adopți” un bătrân

Cine dorește astfel să petreacă o vacanță sau un weekend în sânul naturii poate de acum să se bucure nu doar de frumusețea peisajului, ci și de înțelepciunea bătrânilor din Apuseni, care abia așteaptă ocazia să aibă musafiri.

Unii scriu poezii, alții recită sau abia așteaptă să aibă musafiri cu care să stea la povești. Organizatorii acestui proiect spun că părinții au de acum inclusiv o alternativă excelentă de tabere, căci îi pot convinge astfel pe cei mici să stea departe de telefoanele inteligente și de internet.

Sursa: ziardecluj.ro

Elefantul Jumbo, care a inspirat povestea „Dumbo”, era un superstar alcoolic! A fost hrănit cu pâine de Regina Victoria ... Neglijența autorităților! Un bătrân a fost luat de către ambulanță drept Ilie Constantin și îngropat drept cadavru anono...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x