Antena Căutare

”Salut, sunt Jonathan și am 184 de ani, cea mai bătrână creatură vie de pe Pământ. Vrei să te joci cu mine?”

Jonathan e o broască teștoasă gigant de Seychelles, ce trăiește în Insula Sfânta Elena, ultimul domiciliu stabil al lui Napoleon. S-a născut în 1832 - an în care au văzut lumina zilei Eiffel, Lewis Carroll ori ”Nababul” Cantacuzino - și este, încă, verde. Concluzie: vorbim despre cea mai bătrână ființă din Univers!

Jonathan e o broască teștoasă gigant de Seychelles, ce trăiește în Insula Sfânta Elena, ultimul domiciliu stabil al lui Napoleon. S-a născut în 1832 - an în care au văzut lumina zilei Eiffel, Lewis Carroll ori ”Nababul” Cantacuzino - și este, încă, verde. Concluzie: vorbim despre cea mai bătrână ființă din Univers!

Bancul glăsuiește așa. Supărat că la televizor nu-s programe, interzise tot din cauza lui, Ceaușescu pleacă la un magazin de animăluțe din ”Primăverii”. Ochește o broască țestoasă, îi place, gata, pe asta o ia! Întreabă cât trăiește, i se spune că 100 - 150 de ani. ”A, păi și când moare, eu ce fac, cu ce mă mai joc?”, întrebă...

Insula Sfânta Elena, dominion britanic, este cunoscută ca fiind ultimul domiciliu stabil al lui Napoleon Bonaparte. De altfel, aici, în Atlanticul de Sud, în largul Coastelor Africii, Împăratul Francezilor avea să treacă la cele veșnice, în 1821.

Pe Sf. Elena viețuiesc cinci broaște țestoase gigant. Una dintre ele este JONATHAN, născut pe la 1832, ceea cel face cea mai bătrână creatură din Univers!

În 1832 se năștea LEWIS CARROL, autorul celebrei ”Alice în Țara Minunilor”. Deceda în 1898. De atunci au trecut 118 ani. Jonathan trăiește și azi.

Broasca a văzut lumina zile în Seychelles, unde și-a petrecut prima parte a vieții, de 50 de ani. Apoi a ajuns pe Sf. Elena, în 1882, cu încă trei surate. Guvernatorul de atunci, Sir Spencer Davis, a îndrăgit-o și a botezat-o astfel. A dus-o pe ”Plantation House”, reședința oficială a Guvernatorului, devenind proprietate a Insulei.

În 1832 se năștea GUSTAVE EIFFELL, inginerul celebrului Turn din Paris. Deceda în 1923. De atunci au trecut 93 de ani. Jonathan trăiește și azi.

Etatea sa a început să fie cunoscută pe la 1900, când un fotograf amator l-a tras în cadru alături de un prizonier din cel de-al Doilea Război al Burilor (1899 - 1902). Se presupunea, pe atunci, că animăluțul ar avea undeva pe la șapte decenii de activitate. Pe 5 decembrie 2008, cotidianul britanic ”Daily Mail” a publicat un material cu broaștele țestoase in Insula Sf. Elena. În imagini apărea și Jonathan. S-a stabilit că exponatul din 2008 și cel apărut în al Doilea Război al Burilor era una și aceeași...persoană!!!

În 1832 se năștea GHEORGHE GRIGORE CANTACUZINO ”NABABUL, om policit de excepție. Deceda în 1913. De atunci au trecut 103 de ani. Jonathan trăiește și azi.

În februarie 2014, Guvernatorul Mark Capes s-a pozat, pe aceeași ”Plantation House” alături de Jonathan, pe care l-a descris ca fiind ”bine și în viață”, cu toate că o blestemată de cataractă aproape că l-a orbit. Anul trecut, în decembrie, autoritățile anunțau că broasca țestoasă și-a pierdut mirosul și, de accea, nu mai poate detecta mâncarea care-i este administrată, acum, manual...

Conform ”Cărții Recordurilor”, Tui Malila, care a decedat în 1965, în Tonga, a fost cea mai bătrână broască țestoasă din toate timpurile, având 189 de ani. Adwaita, un specimen gigant de Aldabra, care a murit în 2006, în Grădina Zoologică din Kolkata, India, ar fi trăit 255, record mondial, dar înformațiile nu au putut fi probate niciodată...

GALERIE FOTO! Atlantic Ocean Road: Drum...bun! Nu urci pe el decât dacă ai inima tare și pedală la picioare! Zici că-i d... Horoscopul zilei 08/03/2016. Scorpionii cheltuiesc mai mult decât îşi permit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x