Antena Căutare

Schimbările neașteptate pe care aplicația Instagram le va face în curând. Ce va fi nou și în ce mod va ajuta utilizatorii

Pentru a concura mai eficient cu TikTok şi a încerca să nu le mai dea niciun motiv utilizatorilor să prefere TikTok în locul Instagram, toate filmările mai scurte de 15 minute postate pe reţeaua deţinută de Meta vor fi transformate automat în Reels.

Schimbările neașteptate pe care aplicația Instagram le va face în curând. Ce va fi nou și în ce mod va ajuta utilizatorii
Schimbările neașteptate pe care aplicația Instagram le va face în curând. Ce va fi nou și în ce mod va ajuta utilizatorii | Shutterstock

Instagram anunţă că absolut toate clipurile video pe care le vor posta utilizatorii săi şi care sunt mai scurte de 15 minute vor îmbrăca formatul vertical Reels, aşa cum se numeşte clona de TikTok a Instagram.

Toate filmările mai scurte de 15 minute vor folosi formatul Reels pe Instagram

Astfel, fie că vor sau nu să folosească acest format, utilizatorii care postează video pe Instagram vor contribui involuntar la creşterea în popularitare a formatului pe care Instagram l-a copiat de la TikTok pentru a concura cu reţeaua socială chineză.

Citește și: De unde vine expresia “moașă-ta pe gheață” și alte expresii și înjurături românești amuzante

Mutarea, care pare să trădeze o doză de disperare din partea executivilor Meta în faţa creşterii de neoprit a TikTok, va face ca inclusiv filmările orizontale să fie încadrate vertical, ceea ce va fi deranjant pentru utilizatori şi creatori de conţinut..

Mai mult, tot pentru a da un răspuns TikTok, toate clipurile video de peste 90 de secunde postate de conturile publice vor fi recomandate de algoritm în întreaga reţea. Dacă, până acum, o filmare era văzută doar de urmăritori, cu trecerea forţată la formatul Reels, aceasta poate ajunge să fie văzută de multe alte persoane necunoscute. Excepţie fac doar conturile private.

Totodată, Instagram îşi consolidează conţinutul video. În loc de două secţiuni separate Video şi Reels, va exista o singură secţiune care conţine tot ce înseamnă video, indiferent de format şi lungime.

Instagram pregăteşte şi lansarea unei noi interfeţe, inspirate tot de la TikTok, care va face ca filmările verticale să acopere o parte mai mare a ecranului. În acest scop, informaţiile care sunt afişate sub sau deasupra filmărilor, vor fi suprapuse acestora.

Citește și: Test de personalitate viral. Alege numărul preferat și descoperă detalii importante despre tine

Funcția nouă pe care Facebook-ul o va avea în curând

În mod normal, conform politicii platformei sociale, Facebook le interzice utilizatorilor să folosească mai multe conturi, fiind permisă folosirea doar a unui singur cont pentru o persoană.

Acum, însă, Facebook a început să testeze o opţiune prin care utilizatorii pot folosi mai multe profiluri în cadrul aceluiaşi cont. Până la cinci profiluri pot fi create în cadrul unui singur cont.

Profilurile reprezintă o soluţie care permite utilizatorilor să separe modurile în care aceştia doresc să acceseze informaţiile din cadrul reţelei sociale, fără ca Facebook să fie nevoită să impună propriile reguli, care ar însemna blocarea utilizatorilor care folosesc mai multe conturi.

Fără a schimba contul şi a introduce alte date de logare, utilizatorii pot face rapid trecerea între un profil unde focusul îl reprezintă ştirile, de exemplu, şi un alt profil, prin care se urmăresc doar update-urile prietenilor.

Facebook spune că, exact în această idee, schimbarea profilurilor se va face extrem de rapid. Pentru a trece de la un profil la altul, utilizatorul nu are nevoie decât de două click-uri.

Deocamdată, această facilitate reprezintă doar un experiment, ca multe altele pe care platforma socială le derulează pentru a vedea cum poate creşte interesul utilizatorilor. Însă, spre deosebire de altele, şansele ca acest experiment să se transforme într-o funcţie finală par mai mari în acest caz, potrivit news.ro.

O asistentă medicală este criticată pentru că ar purta ținute prea indecente la spital. Cum arată tânăra, de fapt... Creatura bizară descoperită în sălbăticie a fost identificată. Nimeni nu știa dacă e vițel, urs sau lup, dar misterul s-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x