Antena Căutare

Semn rău! Ghețarul, care se dezintegrează, creează panică printre cercetători: „Nu e bine deloc!”

Ghețarul desprins în urmă cu două luni din vestul Antarcticii nu dă semne de bun augur, cel puțin în ceea ce privește creșterea nivelului mării.

Cercetătorii au lansat o nouă animație care descrie dezintegrarea continuă a unui aisberg antarctic, care s-a desprins din celebrul ghețar Pine Island în urmă cu două luni, și se descompune în fragmente tot mai mici. Icebergul acoperă aproximativ 267 kilometri pătrați și, inițial, era de așteptat să se deplaseze departe de Oceanul Atlantic. Firește, acest lucru nu s-a întâmplat, scrie Playtech.

După cum arată animația, asamblată din observațiile realizate de satelitul Copernic Sentinel-1 al Agenției Spațiale Europene, ghețarul s-a împărțit în mai multe fragmente disticte de dimensiuni diferite, începând cu 26 septembrie. În timp ce procesul de fracturare în sine ar putea părea uimitor, modul în care aisbergul s-a desprins de ghețar este motiv de îngrijorare.

Descoperire epocală pentru omenire. A fost găsit un os care i-ar fi aparținut unui mare sfânt!... Cuplurile astea se formează până la Sărbători şi vor rămâne împreună pentru toată viaţa. Zodiile cu noroc în dragoste în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x