Antena Căutare

Semnul Apocalipsei a apărut! Patriarhul Kiril a vorbit despre obiectul pe care îl folosim toți și care va aduce sfârșitul omenirii

În opinia Patriarhului Kiril, omenirea devine din ce în ce mai vulnerabilă în fața celor ce doresc să obțină controlul total. Acesta a spus că primul semn al Apocalipsei a apărut și și-a făcut deja loc în viața fiecărui om.

În opinia Patriarhului Kiril, omenirea devine din ce în ce mai vulnerabilă în fața celor ce doresc să obțină controlul total. Acesta a spus că primul semn al Apocalipsei a apărut și și-a făcut deja loc în viața fiecărui om.

Omul, spune Patriarhul Kiril, este înfluențat de două condiții: comoditatea și plăcerea.

„Comoditatea şi plăcerea canalizează foarte puternic gândurile şi acţiunile noastre. În acest sens, aceleaşi gadeturi sunt atât comode, cât şi deschid drumul spre plăceri. Astfel, gadgetul devine foarte atrăgător. Poate puţini ştiu sau nu oferă multă atenţie la asta, dar de fiecare dată când cineva se foloseşte de un gadget, vreţi sau nu vreţi, dar cineva ştie exact unde vă aflaţi, ştie ce vă interesează, ştie exact care vă sunt fricile. De aceea, reţeaua internaţională de gadeturi dă posibilitatea controlului asupra omenirii”, a declarat Patriarhul Kiril, într-un interviu acordat Rossia 1.

Capul Bisericii este convins că va veni o zi în care vom putea accesa informații vitale despre oameni (interese, frici, localizare).

„Vă imaginaţi cât de concentrată va fi puterea în mâinele celora care vor şti ce se întâmplă în lume, începând cu discuţia nevinovată dintre două prietene şi continuând cu discuţia a unor persoane care îşi exprimă convingerile sau strategiile de viaţă, nu mai vorbim de planuri politice, economice etc. Controlul dintr-un singur punct de comandă este semnalul venirii Antihristului. Antihrist e acea persoană care va fi în fruntea sistemului care va controla toată omenirea. Structura asta în sine este un pericol, nu trebuie să există un singur centru, dacă nu vrem să apropiem Apocalipsa.”

Patriarhul a mai spus că își dă seama că declarațiile sale vor stârni un val de reproșuri, că va fi acuzat că este împotriva dezvoltării tehnologice, dar că biserica trebuie să vorbească în astfel de situații. Patriarhul susține că prin gadgeturi „diavolul acţionează foarte inteligent”, creând omului o stare de confort, dar, în același timp, izolându-l de comunitate.

În percepția Patriarhului Kiril, contactul cu alți oameni este vital pentru oameni, fiind o sursă importantă de energie. „Viaţa virtuală devine viaţa reală a omului şi el se află acolo mai mult timp decât în afară. Asta e foarte periculos, este vorba despre o dezumanizare”, a adăugat acesta.

Gadgeturile, precizează el, nu trebuie interzise, dar este absolut necesar ca ele să fie folosite cu atenție: „Trebuie să fiţi liberi şi să nu deveniţi de dependenţi de orice, fie ca e alcool, droguri etc.”

Ca să nu-și piardă iubita, i-a dat foc la casă, doar ca să o poată salva din ghearele morții. Cum a fost prins eroul-pir... Preşedintele din Djibouti va avea un elicopter de ultimă generaţie configurat în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x