Antena Căutare

Autoritățile nu au fost în stare să facă ce a reușit o singură femeie. Din dragoste pentru copii, a făcut o școală, din containere!

Din dragoste pentru copii şi pentru învăţământ, o femeie a făcut ceea ce autorităţile nu au fost în stare să facă! Într-un sat din judeţul Mureş, a amenajat o şcoală demnă de toată lauda.

Din dragoste pentru copii şi pentru învăţământ, o femeie a făcut ceea ce autorităţile nu au fost în stare să facă! Într-un sat din judeţul Mureş, a amenajat o şcoală demnă de toată lauda. Pentru ca cei mici să nu fie nevoiţi să meargă la kilometri buni de casă, femeia a transformat biserica din sat în şcoală şi a adus containere, care ţin acum loc de clase.

Ca o melodie sunt toate orele ţinute la biserica din satul mureşean Vaideiu. Lăcaşul de cult a devenit şcoală şi grădiniţă pentru copiii de aici. Uniţi de aceeaşi dorinţă a învăţa, elevii fac ultimele repetiţii pentru serbarea de Crăciun.

Leontina Boredea. A ei a fost ideea să amenajeze o şcoală în sat, după ce alte trei s-au desfiinţat în zonă. Totul a început în 2011, când copiii riscau să meargă kilometri buni pe jos până la cea mai apropiată unitate de învăţământ.

Pentru că biserica nu are spaţiu suficient, săli de clasă au fost amenajate şi în containerele special aduse pentru copii. În interior găsim condiţii mai bune decât în multe dintre şcolile româneşti. Există băi, sala de informatică şi jucării pentru cei mai mici dintre învăţăcei.

Din 2011 şi până acum, peste 80 de elevi au învăţat aici. Containerele amplasate în curtea bisericii au costat 11.000 de euro.

Un metal folosit în industria auto a devenit mai scump decât aurul. Cum a fost posibilă o astfel de creștere... Au vrut să cumpere o casă veche de 300 ani, dar au înghețat când au văzut ce se află în interior...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x