Antena Căutare

Si ce daca au creierul cat o samanta de susan! Albinele folosesc un fel de "pilot automat" la aterizare

O stire nou-nouta si pe cat se poate de calda! Albinele sunt dotate cu un fel de pilot automat, biologic, ce le permite sa aterizeze in conditii de siguranta

Sa explicam ce se intampla: Neurologul Mandyan Srinivasan de la Universitatatea din Queensland a analizat abilitatea albinelor de a ateriza cu atata precizie, care au un creier de marimea unei seminte se susan.

Si pentru a ajunge la o concluzie intemeiata, specialistii au folosit camere de mare viteza, ce au inregistrat aterizarile si au calculat miscarile zburatoarelor.

Mai exact, albinele isi reduc "zborul" atunci cand se apropie de un obiect si permit astfel ca viteza sa fie proportionala cu distanta pana in punctul in care aterizeaza. “Daca distanta se dubleaza, albinele cresc viteza”, a mentionat cercetatorul Srinivasan, precizand ca procedeul este asemenea “unui pilot automat”.

Acum, specialistii folosesc rezultatele cercetarii pentru a dezvolta noi sisteme de aterizare.

Foto: hepta

Nu stiai asta! Dezvaluiri despre meseria de sofer pe mijloacele de transport in comun... Si-a aranjat o intalnire fierbinte pe internet, dar l-a gasit in pat pe socrul ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x