Antena Căutare

Și-a comandat paste la restaurant și, când a vrut să facă o poză pentru Instagram, a observat că mâncarea a început să se ”miște”

O femeie a mers la restaurant și pentru că i-a plăcut cum arată pastele comandate, a vrut să facă o fotografie. Atunci a observat că mâncarea a început să ”miște” și a filmat totul.

o portie de paste cu ciuperci pe deasupra care se misca Galerie
O femeie a mers la restaurant și pentru că i-a plăcut cum arată pastele comandate, a vrut să facă o fotografie. Atunci a observat că mâncarea a început să ”miște” și a filmat totul. | Captura TikTok

Emma Mirte a vizitat Italia și a vrut neapărat să încerce pastele făcute acolo, așa că a mers la un restaurant și a așteptat nerăbdătoare ca ospătarul să-i aducă comanda.

Încântată de cum arăta mâncarea, a scos telefonul mobil să facă o fotografie pentru Instagram și a observat ceva bizar la porția de paste: părea să se ”miște”.

Citește și: Un porc a fost ”arestat” de oamenii legii după ce a fost prins în fapt. Ce făcea animalul

Panicată, a început să filmeze cum produsele așezate peste spaghetti se mișcau. După ce a realizat clipul, l-a postat pe Tiktok, acolo unde a găsit explicația pentru bizara descoperire.

”Se numește fulgi de bonito și este practic carne feliată subțire, cred că porc, și este folosit în Japonia pentru a completa felurile de mâncare”, i-a spus cineva.

Ce sunt fulgii de bonito sau Katsuobushi

Katsuobushi este ton fiert, afumat și fermentat. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de fulgi de bonito sau, în linii mari, ca okaka. Katsuobushi ras și kelp uscat — kombu — sunt ingredientele principale ale dashi, un bulion care formează baza multor supe și sosuri din bucătăria japoneză.

Bonito afumat și uscat are o textură fermă și o culoare închisă. Conținutul său de grăsime este relativ redus. Seamană cu o bucată de lemn.

Gustul distinct de umami al Katsuobushi-ului provine din continutul ridicat de acid inosinic. Katsuobushi preparat în mod traditional, cunoscut sub numele de karebushi, este fermentat în mod deliberat cu ciuperca Aspergillus glaucus pentru a-i reduce umiditatea.

Citește și: Un bărbat a găsit un pui de câine abandonat și l-a luat acasă. Când a mers cu el l-a veterinar, analizele au arătat că e altceva

De ce se mișcau fulgii de bonito din farfuria tinerei

Un alt internaut a explicat faptul că fulgi de bonito se mișcă datorită căldurii. ”Fulgi de bonito (ton uscat feliat subțire) se „mișcă” pentru că se micșorează de la căldură”, a punctat tiktoker-ul.

Mai mulți utilizatori ai platformei au susținut această ipoteză. Iată imaginile:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cazul real al fetiței care a ajuns să cântărească 220 de kilograme la doar 7 ani. Mulți ani a consumat 10.000 de calorii... Tânărul care nu are voie să adoarmă pentru că somnul îi poate fi fatal. Cum a reușit să se odihnească în ultimele două d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x