Antena Căutare

Povestea unui artist. Taietor de lemne in Romania, scriitor de succes in Elvetia

Un roman, sofer de autobuz, e vedeta in Elvetia. Nu pentru stilul de a conduce, ci pentru ca scrie romane savurate de toti criticii elvetieni. A publicat mai multe carti de-a lungul timpului si a primit si cateva premii literare de exceptie. Se numeste Marius Daniel Popescu si are 49 de ani.

Invitat frecvent la cercuri literare si in cadrul universitatilor din Elvetia, romanul a tinut prelegeri ascultate cu atentie de catre toti cei prezenti. Si, inainte de succes, Daniel isi spune povestea de viata. Una incredibila. "Ma bucur sa fiu un scriitor roman in Elvetia. Nu am decat pasaport cu viza. Asa ca in Elvetia sunt un strain, practic. Am permis de munca, deci sunt un imigrant".

A ajuns in Elvetia in anii '90, din intamplare. Se indragostise de o elvetianca care vizitase Romania. Marius a facut Facultatea de Inginerie Forestiera la Brasov si nu a studiat nici o clipa literatura. A avut meserii precum taietor de lemne si apoi sofer. Dar in timpul liber a scris. Doua dintre romanele sale, "Simfonia lupului" si "Culorile randunicii" au primit cele mai prestigioase premii literare.

Afla cat costa sa faci o baie langa un pui de tigru!... RoboCop, mic copil - Vezi cu ce s-a urcat un american in avion!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x