Antena Căutare

Soluții simple și rapide ca să scapi de furnici. Cum scapi de insectele nedorite din casa ta

Dacă te confrunți cu problema furnicilor, atunci descoperă ce soluții simple și rapide există pentru a scăpa de insectele nedorite din casa ta.

imagine cu furnici Galerie
Descoperă cele mai simple și eficiente soluții împotriva furnicilor | sursa foto: Profimedia

Mai ales în timpul verii, numeroase persoane care locuiesc la casă sau la apartament se confruntă cu problema furnicilor. Există totuși câteva soluții simple și rapide ce te pot ajuta să scapi definitiv de această problemă.

Soluții simple și rapide ca să scapi de furnici și alte insecte din casa ta

De îndată ce vine primăvară, dar mai ales pe parcursul verii, în case și apartamente pot apărea furnici. Deși sunt inofensive pentru om, acestea pot produce însă tot felul de neplăceri prin gospodărie, așa că specialiștii au realizat o listă cu cele mai eficiente soluții pentru a scăpa de aceste insecte.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe covor. O femeie a dezvăluit totul. Ce beneficii are și la ce îl poți folosi

Primul și cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei să scapi de furnici este să ții casa cât mai curată. Se pare că aceste insecte sunt atrase nu doar de firimiturile căzute pe podea, ci și de mirosurile de mâncare. De îndată ce au simțit o sursă posibilă de hrană, furnicile vor porni „în șir indian” spre locul cu pricina.

O soluție simplă și rapidă ca să scapi de furnici este să ștergi foarte bine sticlele de ulei, borcanele de miere sau gem și orice alt recipient ce ar putea emana mirosuri sau care prezintă urme. Folosește mereu vase și recipiente care se închid ermetic, de preferat din plastic sau sticlă, căci furnicile „rod” foarte ușor pungile de hârtie sau din plastic și s-ar putea să te trezești cu surprize.

Citește și: Cum scapi de mucegaiul de pe pereți. Truc simplu, ieftin și rapid pentru a îndepărta inclusiv igrasia

Totuși, cu siguranță ai observat faptul că nu este o soluție să omori furnicile găsite în casă, căci mereu apar altele. Atunci când găsesc mâncare, ele eliberează feromoni, drept semnal pentru „suratele” din preajmă, care urmează mirosul și ajung la sursa indicată de hrană. Așadar, chiar dacă omori niște furnicile, altelel vor ajunge în locul cu pricina. Ca să previi acest lucru trebuie să scapi, de fapt, de feromonii lăsați în urmă, folosind un amestec de oțet, apă și zeamă de lămâie. Pulverizează pe unde trec furnicile și vei vedea imediat rezultatele, arată rd.com.

O altă soluție bună, simplă și rapidă ca să scapi de furnici este aceea de-a presăra bicarbonat de sodiu, scorțișoară sau pudră de bebeluși pe la colțuri sau prin locurile pe unde ai văzut că apar furnici.În plus, se pare că nici uleiul de mentă nu este pe placul furnicilor și le pune rapid pe fugă, așa că îl poți folosi pentru a pulveriza zonele cu „invazie”.

O femeie a simțit că se mișcă ceva noaptea în pat, dar când a privit atent s-a speriat. Peste ce a putut să dea... Metoda miraculoasă de găsit rapid obiectele pierdute, dezvăluită de un psiholog. Trucuri utile ca să găsești lucrurile r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x