Căutare Live

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe covor. O femeie a dezvăluit totul. Ce beneficii are și la ce îl poți folosi

O femeie a vărsat din greșeală bicarbonat de sodiu pe covor. Când a vrut să curețe locul, aceasta a făcut o descoperire complet neașteptată.

Pus pe covor, bicarbonatul de sodiu are un efect neașteptat

sursa foto: Shutterstock

În general, bicarbonatul de sodiu nu lipsește din casele celor care sunt pasionați de gătit. Acesta este folosit mai ales la deserturi, dar mai are și numeroase alte înterbuințări și beneficii, unele descoperite din pură întâmplare.

Este și cazul unei femei care a vărsat din greșeală bicarbonat de sodiu pe covor. A folosit o cârpă umedă ca să șteargă, dar a făcut o descoperire ce a lăsat-o fără cuvinte.

O femeie a vărsat bicarbonat de sodiu pe covor și, când a vrut să șteargă, a făcut o descoperire neașteptată

Era zi oarecare atunci când o doamnă a scăpat din mână plicul de bicarbonat direct pe covor. Și fiindcă pudra albă s-a împrăștiat destul de mult, aceasta a folosit o cârpă umedă pentru a aduna pulberea și pentru a freca suprafața, ca s-o curețe. Nu mică i-a fost însă surpriza atunci când a văzut că zona respectivă era mult mai deschisă la culoare, deci mai curată! Mai mult decât atât, nu doar mizeria a dispărut, ci și mirosurile neplăcute.

Citește și: La ce folosește bicarbonatul de sodiu pus în cuptorul cu microunde. Efectele se văd imediat

Potrivit specialiștilor în materie de trucuri pentru casă, bicarbonatul de sodiu este foarte bun la absorbit mirosurile neplăcute. Este Ieftin, ușor de procurat, natural și fără efecte adverse.

„Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat de sodiu peste covor, să lași să acționeze și apoi să cureți totul cu aspiratorul. Practic, e ca și cum ai face o curățare uscată”, a dezvăluit Dr. Steven A Bolkan, potrivit celor de la thekitch.com.

Trucul este foarte util mai ales pentru fumători, pentru cei care nu obișnuiesc să spele covoarele des, pentru cei care au copii mici sau animale de companie și nu numai. Vei scăpa rapid de petele și de mirosurile nedorite.

Citește și: O femeie a pus bicarbonat de sodiu pe mobilă și a așteptat! În câteva minute s-a văzut efectul

Bicarbonatul de sodiu folosește la numeroase alte lucruri din gospodărie, motiv pentru care nu trebuie să îți lipsească din casă. Turnat în vaza florilor, acesta acționează precum un conservant extrem de eficient și buchetul rezistă astfel mai multe zile. Amestecat cu un pahar de apă și băut, acesta înlătură disconfortul gastric și senzația de arsură, dar poate fi la fel de bine folosit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din frigider, dacă lași pudra albă într-un vas descoperit, peste noapte, pe unul dintre rafturi.

De asemenea, mai poți folosi bicarbonatul de sodiu ca să lustruiești bijuteriile și obiectele din argint sau atunci când fierbi ouă, ca să previi spargerea cojilor.

Doi miri au ajuns de râsul nuntașilor după ce au ales un meniu bizar pentru nuntă. Ce au pus în farfurii... O chelneriță a servit zilnic clientul nervos și dificil. După șapte ani, ea a primit un bacșiș și ceva neașteptat s-a în...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x