Antena Căutare

Statele Unite: O tanara doarme cate 19 ore pe zi din cauza sindromului Kleine-Levin

Cum ar fi sa dormi 18-19 ore pe zi? Pentru o persoana extrem de obosita, ar putea parea ca o adevarata binecuvantare. Pentru Nicole Delian, insa, somnul este un adevarat calvar. Tanara de doar 17 ani isi petrece cea mai mare parte a timpului dormind, iar atunci cand se trezeste nu-si prea aminteste ce a facut in ultima vreme, fiind intr-o stare de confuzie. Sindromul de care sufera, denumit Kleine-Levin, este unul extrem de rar si nu poate fi tratat.

Din pricina bolii, Nicole a pierdut foarte multe momente pretioase. Huffington Post relateaza ca tanara a dormit din decembrie si pana in ianuarie, pierzand cu totul Sarbatorile de iarna. S-a intamplat, de altfel, sa doarma chiar si 64 de zile, trezindu-se din pat doar pentru a manca.

Sindromul Kleine-Levin este atat de rar, incat, pana in prezent, au fost raportate doar 1.000 de cazuri in intreaga lume. De altfel, diagnosticarea este una extrem de dificila, in cazul lui Nicole medicii avand nevoie de doi ani. Ei au oscilat intre epilepsie, virusi “exotici”, West Nile sau chiar... o boala extrem de grava – minciuna.

“Cand se trezesc, pacientii sunt aerieni, copilarosi si au episoade de confuzie sau dezorientare. Nu au energie si sunt incapabili de emotie”, explica specialistii.

Pentru Nicole, tratamentul este doar un vis. Ea isi administreaza, insa, o combinatie de medicamente specifice epilepsiei sau narcolepsiei pentru a se mentine treaza cat mai multa vreme.

foto: Daily Mail

Mitul James Bond 007, desfiintat de adevaratii agenti CIA... Inventator roman, premiat cu aur la Salonul International de la Bruxelles. Dispozitivul lui reduce consumul de carburant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x