Antena Căutare

Sticlele de bere ar putea curata apa poluata

Sticlele de bere pe care le aruncam la gunoi ar putea ajuta la curatarea apei poluate, gratie descoperirii facute de cercetatoarea Nichola Coleman de la Universitatea din Greenwich, Londra.

Nichola a inventat o metoda de a refolosi cioburi de la borcane si sticle pentru a crea o piatra minerala, torbemorita ce poate inlatura metalele grele din apa contaminata.

Acesta minerala este un tip de ciment natural care se formeaza atunci cand apa alcalina trece prin rocile vulcanice. Folosirea ei la curatarea apei este o aplicatie noua, care nu a fost investigata in acest fel pana acum. Nichola a observat insa ca functioneaza ca un filtru chimic ce ii permite apei sa treaca, absorbind insa metalele grele.

In intreaga Europa, milioane de tone de sticla sunt date spre reciclare, dar numai o mica parte din ele pot fi topite pentru a face din ele sticla noua. Sticla colorata (cum ar fi cea de la sticlele de vin sau bere) reprezinta insa o problema, pentru ca ea contine anumite substante chimice care o fac imposibil de reciclat, insa utila in transformarea ei in torbemorita.

In momentul de fata, cimentul este folosit pentru a impiedica apa poluata sa treaca intr-o zona necontaminata. Nu este doar scump, ci si poluant, pentru ca pentru realizarea unei tone de ciment, se creeaza o tona de dioxid de carbon. Tobermorita pe de alta parte foloseste putina energie si materiale naturale folosite pentru a face ciment.

Foto: sha.org

Amuzant: Obama, mascota unui restaurant fast-food... Intr-o scoala din Oregon a fost interzis dictionarul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x