Antena Căutare

SUA: Un condamnat la moarte a scapat de sentinta, dupa ce unul dintre jurati a adormit in timpul procesului

Un condamnat la moarte din statul american Arkansas a scapat, pentru moment, de pedeapsa datorita greselilor comise de jurati. Unul dintre ei a postat mereu pe Twitter mesaje legate de proces, iar altul a adormit in timpul dezbaterilor. Acuzatul va fi, acum, judecat din nou iar magistratii spera ca, acum, juratii se vor purta mai cuviincios.

Anul trecut, Erickson Dimas-Martinez a fost gasit vinovat de uciderea unui tanar de 17 ani si a primit pedeapsa capitala. Desi acuzatia este deosebit de grava, avocatii apararii au contestat decizia Curtii si au avut castig de cauza. Motivele sunt cat se poate de ciudate, si anume faptul ca unul dintre jurati transmitea pe Twitter, legate sau nu de proces.

Avocatii au reclamat si faptul ca alt jurat adormise in timpul unei audieri. Dar Twitterul a fost factorul decisiv pentru Curtea Suprema, care a ordonat un nou proces.

Instructiunile judecatorului au fost: Nu transmiteti nimanui informatii despre caz pe Twitter! S-a mai intamplat in Washington si era sa pierdem un verdict de 15 milioane. Deci nu folositi Twitter-ul!

Desi stia ca incalca legea, juratul internaut a transmis pe reteaua de socializare mai multe mesaje legate de caz, pe tot parcursul procesului.

Chiar si dupa ce Curtea l-a chemat si au vorbit cu el despre asta, a continuat sa posteze mesaje pe Twitter.

Autoritatile din Arkansas se gandesc acum serios sa interzica prin lege folosirea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive de acest gen in salile de proces.




foto: telegraph.co.uk

Ultima eclipsa totala de Luna din 2011 are loc astazi. Fenomenul, vizibil si din Romania... 15 vrajitoarele au fortat intrarea in Parlament pentru a-l boscorodi pe deputatul Paun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x