Antena Căutare

Tayla Clement e femeia care nu a zâmbit niciodată, deși are 24 de ani. Care este motivul și cum îi afectează viața

Tayla Clement are 24 de ani și nu a zâmbit niciodată din cauza unei afecțiuni congenitale rare. Cu toate acestea, boala nu a împiedicat-o să facă sport de performanță și să inspire oamenii care trec prin lupte similare.

tara clement imbracata intr-un sutien alb din dantela Galerie
Tayla Clement are 24 de ani și nu a zâmbit niciodată din cauza unei afecțiuni congenitale rare. Cu toate acestea, boala nu a împiedicat-o să facă sport de performanță și să inspire oamenii care trec prin lupte similare | Profimediaimages.ro

„Acum știu că m-am născut să ies în evidență”, a declarat Tayla Clement despre tulburarea neurologică neobișnuită, numită sindrom Moebius, care afectează mușchii responsabili cu expresia facială și mișcarea ochilor.

Din cauza afecțiunii, tânăra și-a petrecut întreaga viață neputând să-și miște ochii de la stânga la dreapta, să-și ridice sprâncenele sau chiar să-și miște buza superioară.

Citește și: Vecinii au venit să vadă cu ochii lor ce a putut „ascunde” un tânăr în mașina lui. Ce au descoperit

„Nu a fost întotdeauna ușor. Mi-am petrecut mulți ani urându-mi zâmbetul, dorindu-mi să am un zâmbet „normal”, dorindu-mi să nu exist pentru că mi s-a părut mai ușor decât să fiu în viață, dar, printr-un miracol, sunt încă aici.”, a spus Clement pentru Jam Press.

Din păcate, Moebius nu are leac, deși simptomele pot fi tratate. La vârsta de 12 ani, Clement avea fața imobilă și a suferit o „operație de zâmbet”, în care medicii i-au transplantat țesut moale de la coapsă pe față, în efortul de a-i reda zâmbetul.

Cum arăta Tayla Clement în copilărie

Cu toate acestea, procedura a eșuat, lăsând-o pe mica Tayla cu fața umflată și învinețită. Din cauza aspectului de după operație, Tayla a fost agresată fără milă la școală.

„Au râs de mine. Copiii îmi țipau în față și spuneau că le era frică de mine, dar apoi fugeau râzând. M-am simțit super marginalizată.”, a mai afirmat tânăra.

Citește și: Puterea machiajului o ajută pe această femeie să îi facă pe toți să se îndrăgostească de ea. La ce trucuri apelează

Nu au fost doar agresiuni verbale, ci și fizice. Tayla a fost bătută, i s-au aruncat excremente în față, i s-a golit rucsacul de față cu toată lumea.

Chiar și profesorii au tratat-o diferit. „Chiar dacă eram singura persoană cu mâna sus în clasă, iar profesorul se uita doar la mine, apoi se uita în altă parte și nu mă alegea să pun o întrebare.”

Cum o afectează afecțiunea Moebius pe Tayla Clement

Tot ce i se întâmpla a afectat-o profund și de șase ori a încercat să se sinucidă. Mai târziu, Tayla Clement a fost diagnosticată oficial cu depresie clinică severă și anxietate cu PTSD și atacuri disociative la vârsta de 18 ani, după care a părăsit echipa de înot.

Salvarea a venit în sfârșit după ce Clement a început să practice atletism.

Citește și: Doi tineri au cumpărat o plantă la preț de chilipir, dar apoi au descoperit ce „comoară” ascunde aceasta

„Sunt foarte sigură de faptul că operația nereușită a fost 100% o binecuvântare și sunt atât de recunoscătoare pentru că operația nu a funcționat, pentru că a nu putea să zâmbesc este cel mai mare cadou pe care mi l-aș fi putut face vreodată”, a concluzionat Tayla, conform New York Post.

Din fericire, acum Tayla Clement nu se mai confruntă cu aceste lucruri. Ea se simte apreciată și este încurajată de comunitatea mare pe care o are pe Instagram.

Vecinii au venit să vadă cu ochii lor ce a putut „ascunde” un tânăr în mașina lui. Ce au descoperit... Femeia care își comercializează laptele în mediul online. Îl vinde sportivilor sub denumirea de “aur lichid”. Câți bani ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x