Live acumX Factor
Prime Time 20:30X Factor

Victimele Holocaustului, ironizate pe TikTok. Trendul momentului a stârnit un scandal uriaș: ”Putem să-i oprim? E ofensator pentru supraviețuitori!”

Un scandal uriaș s-a iscat pe internet după ce pe rețeaua socială TikTok au apărut mai multe imagini cu tineri care se filmează în ipostazele victimelor Holocaustului. 

Victimele Holocaustului, ironizate pe TikTok. Trendul momentului a stârnit un scandal uriaș: ”Putem să-i oprim? E ofensator pentru supraviețuitori!”

TikTok

În filmulețele apărute pe internet, tinerii poată un machiaj ce imită arsurile or vânătăile și povestesc cum au murit în lagărele de exterminare naziste, transmite Insider.

Ba mai mult, mulți dintre ei se folosesc de „Steaua galbenă a lui David”, pe care evreii erau obligați să o poarte sau sunt surprinși în timp ce poartă haine care imită uniformele din lagăre.

WhatsApp va fi istorie. Ce aplicație va detrona platforma deținută de Facebook în perioada următoare

Iar inconștiența lor nu se oprește aici, întrucât în dreptul filmulețelor au scris hashtag-uri precum #Holocaust și #heaven (n.r. „rai”).

Imaginile halucinante au adunat mii de vizualizări, dar au stârnit și discuții aprinse, mulți dintre internauți considerând acest trend ofensator.

Putem, vă rog, să oprim astfel de trenduri ale Holocaustului pe TikTok? Este vorba de antisemitism și cu toții îl încurajați”, a scris un utilizator, în timp ce o profesoară consideră filmulețele ofensatoare.

TikTok, „şocată” de ordinul executiv prin care Trump interzice aplicaţia, ameninţă că va contesta în justiţie decizia preşedintelui

”Imitarea experiențelor din timpul Holocaustului dezonorează victimele, banalizează istoria și este o ofensă adusă la adresa supraviețuitorilor”, a spus o directoare din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA.

Cum și-a justificat o tânără gestul

O tânără care a intrat în acest ”joc” a mărturisit că s-a filmat în acest fel pentru ”a-i educa pe oameni”.

”Întotdeauna am fost interesată de istoria Holocaustului și am vrut doar să fac un videoclip creativ care să-i informeze pe oameni. Nu am vrut ca asta să fie ceva jignitor”, a mai spus ea.

Recomandari