Antena Căutare

Top 10 cele mai mari jafuri din istorie [partea II]

Acolo unde exista bani, aur sau diamante, vor exista si hoti pregatiti sa jefuiasca. Iata un top 10 al celor mai mari jafuri din istorie!

6. Valerio Viccei a emigrat din Italia in Marea Britanie in 1986. In tara natala, era cautat de politie pentru 50 de jafuri armate. Ajuns in Marea Britanie, acesta si-a continuat ocupatia principala. Valerio Viccei a intrat intr-o banca si a cerut sa i se inchirieze o cutie de valori. Ajuns in depozit, infractorul l-a amenintat pe manager si a golit toate seifurile. Suma furata s-a ridicat la 175 de milioane de dolari. Imediat dupa jaf, italianul a fugit in America de Sud, insa a fost prins cand s-a intors in Marea Britanie dupa masina sa marca Ferrari. Valerio Viccei a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare, insa a murit in anul 2000, in urma unei confruntari cu gardienii.

7. In iulie 2007, angajatii unei banci din Bagdad au descoperit ca usile erau deschise, seiful spart si nici urma de bani. Se pare ca trei paznici ai bancii au fugit cu 282 de milioane de dolari. Autoritatile cred ca acestia au fost ajutati si de politie, lasandu-i sa treaca frontiera. Infractorii nu au fost prinsi nici astazi.

8. In data de 19 martie 1990, doi barbati imbracati in uniforme de politisti au intrat in Muzeul Gardner din Boston. Acestia i-au anuntat pe pazinici ca trebuie sa faca un control. Paznicii s-au lasat usor convinsi, insa au ajuns in subsolul muzeului cu mainile si picioarele legate. Hotii au petrecut apoi 80 de minute in muzeu, alegand 12 opere de arta, printre care 3 tablouri Rembrandt si un Vermeer. Valoarea operelor s-a ridicat la 300 de milioane de dolari. Politia nu a reusit sa ii prinda pe infractori, insa ofera o recompensa considerabila celor care pot oferi informatii utile.

9. John Goggard era curier pentru o companie de brokeraj din Londra. In data de 2 mai 1990, acesta transporta o servieta cu obligatiuni bancare in valoare de 350 de milioane de dolari, cand a fost amenintat cu cutitul si jefuit pe o strada londoneza. Datorita FBI-ului, infractorul a fost prins si inchis. Toate obligatiunile au fost recuperate, cu exceptia a doua bucati care valorau 3 milioane de dolari.

10. Saddam Hussein si-a considerat tara o proprietate privata, iar Banca Centrala a Irakului, ca un cont personal. Cu o zi inainte ca americanii sa bombardeze Irakul, pe 18 martie 2003, Hussein si-a trimis fiul sa scoata din banca cei 1 miliard de dolari. Operatiunea a durat 5 ore, insa acesta nu a ajuns prea departe, fiind prins de trupele speciale. Aproximativ 650 de milioane de dolari au fost gasite ulterior in peretii palatului lui Hussein, iar alte 350 de milioane au fost declarate pierdute.

Citeste si primele 5 cazuri din topul celor mai mari jafuri!

Sursa / FOTO: listverse.com

Ea este femeia cu cel mai mare ghinion in dragoste... FOTO! Un american si-a tatuat craniul in INTREGIME!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x