Antena Căutare

Topul celor mai violente ţări din lume! România se află pe un loc surprinzător

Potrivit Indexului Global al Păcii pe anul 2015, Siria este cea mai puțin pacifistă țară din lume. Indexul Global al Păcii măsoară gradul de securitate al cetățenilor, extinderea conflictului, precum și gradul de militarizare al statelor.

Topul celor mai violente ţări din lume! România se află pe un loc surprinzător
Siria se află pe prima poziţie în topul celor mai violente ţări din lume

Potrivit Indexului Global al Păcii pe anul 2015, Siria este cea mai puțin pacifistă țară din lume. Indexul Global al Păcii măsoară gradul de securitate al cetățenilor, extinderea conflictului, precum și gradul de militarizare al statelor.

Potrivit Indexului Global al Păcii, Siria este cea mai violentă țară din lume în 2015, cu un scor de 3,645. Și în 2014 recordul la această categorie a fost deținut tot de Siria, care înregistra atunci un scor de 3,584. Siria este urmată de Irak (3,444) și Afganistan (3,427). Țările care au cunoscut cea mai mare creștere a gradului de violență în 2015 sunt Libia și Ucraina.

Islanda (1,148), Danemarca (1,393) și Austria (1,198 ) sunt, în ordine, considerate cele mai pașnice țări din 2015.

România este una dintre țările cele mai pașnice în 2015, cu un scor de 1,542, ocupând poziția a 26-a din 162 de state.

Indexul Global al Păcii este cuprins între valorile 1 și 5, unde 1 reprezintă pacea, iar 5 conflictul.

TOPUL celor mai fericite ţări de lume! Află pe ce loc se află România

Indicele Global al Păcii este realizat anual de Institutul pentru Economie și Pace (IEP) pentru 162 de țări și este măsurat în 2015 cu ajutorul a 23 de indicatori.

Premisa ar fi aceea că rata ridicată a crimelor, incidența mare a actelor teroriste și a demonstrațiilor violente, relațiile nearmonioase cu țările vecine, o scenă politică internă instabilă și un mare procent al populației refugiate ar fi indicatorii pentru ca o țară să fie considerată violentă.

Pentru a măsura gradul de pace sau de violență, sunt măsurați următorii indicatori, în funcție de care se atribuie scorul de țară: numărul de conflicte interne și externe; numărul de morți proveniți din conflicte organizate externe; numărul de morți proveniți din conflicte organizate interne; gradul de conflict organizat intern; relațiile cu țările vecine; nivelul percepției crimei organizate din societate; procentul de refugiați și migranți din populația totală a statului; instabilitatea politică; activitatea teroristă; nivelul terorii politice; numărul crimelor la 100.000 de locuitori; nivelul crimelor violente; probabilitatea violențelor interne; numărul de persoane închise la 100.000 de locuitori; numărul de ofițeri de securitate și poliție de la nivel intern; cheltuielile militare ca procent din PIB; numărul personalului din serviciile armate; volumul transferurilor de arme convenționale majore (importuri) la 100.000 de locuitori; volumul transferurilor de arme convenționale majore (exporturi) la 100.000 de locuitori; contribuția financiară la misiunile de menținere a păcii ale ONU; capacitatea armelor grele și nucleare; reducerea accesului la arme mici și arme ușoare.

Sursa: agerpres.ro

VIDEO: Credea că e o noapte liniștită, perfectă pentru pescuit, dar a avut parte de o sperietură groaznică: Un vultur pl... Viral: Un asteroid o să lovească Pământul în intervalul 15-28 septembrie 2015! Declaraţia oficială transmisă de NASA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x