Antena Căutare

Erou adevărat! Toți îl știau sărac lipit pământului, dar ultima lui dorință i-a lăsat mască! „Așa ceva este ireal!”

Un tâmplar din Statele Unite ale Americii pe care toți apropiații îl știau sărac lipit pământului s-a dovedit a fi un adevărat erou. Cu puțin timp înainte de a muri, bărbatul a dezvăluit că agonisise o mică avere, pentru a ajuta studenți fără posibilități financiare.

Un tâmplar din Statele Unite ale Americii pe care toți apropiații îl știau sărac lipit pământului s-a dovedit a fi un adevărat erou. Cu puțin timp înainte de a muri, bărbatul a dezvăluit că agonisise o mică avere, pentru a ajuta studenți fără posibilități financiare.

Tâmplarul, Dale Shroeder, și-a trăit copilăria în sărăcie, nu a mers la facultate, nu a fost căsătorit niciodată, iar la momentul morții lui, nu avea rude în viață.

Bărbatul a dus o viață modestă în Des Moines, Iowa, și a lucrat ca tâmplar pentru același angajator, timp de 67 de ani.

Înainte de a muri, el i-a dezvăluit prietenului și avocatului său, Stephen Nielsen, că are o avere de aproximativ trei milioane de dolari. El l-a rugat pe acesta să se asigure că banii vor ajunge la studenți fără posibilități, din Iowa.

Nielsen a spus că bărbatul muncea în fiecare zi și trăia extrem de modest. Acesta avea doar două perechi de blugiuna pentru muncă, alta pentru Biserică.

Avocatul i-a îndeplinit dorința bătrânului. Averea strânsă de tâmplarul Dale Shroeder în secret a ajutat, de-a lungul a 14 ani, 33 de studenți, fără ca acestora să li se ceară ceva. Fiecare dintre acești studenți a primit câte o bursă pentru a-și acoperi cheltuieli din patru ani de facultate.

„A vrut să ajute oameni ca el, care probabil nu ar fi avut oportunitatea de a merge la facultate, dacă nu ar fi primit bursa de la el”, a explicat Stephen Nielsen.

Cei 33 de studenți s-au întâlnit recent. Își spun „Copiii lui Dale”, iar mulți dintre ei au devenit medici, profesori și psihologi.

„Când am aflat că primesc această bursă, am izbucnit în plâns. Să primesc de la un bărbat care nu m-a întâlnit șansa de a merge la facultate este incredibil. Astfel de lucruri pur și simplu nu obișnuiesc să se întâmple”, a spus Kira Conars, unul dintre „Copiii lui Dale”.

Mâncarea viitorului, făcută în laborator! Cum arată, cum miroase și ce gust are. „Este mai sănătoasă” - Video... Un tigru bengalez şi a găsit refugiu în casa unui localnic, după valul de inundaţii din India...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x