Pe 5 septembrie 1909, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nava ”Eduard Bohlen” s-a scufundat pe coastele Namibiei. Curenții au luat-o și au purtat-o spre uscat. Din cauza înaintării deșertului spre Oceanul Atlantic, vaporul de 100 de metri lungime se află astăzi ”parcat” în mijlocul nisipului, la 400 de metri de țărm!
Vasul ”Eduard Bohlen” fusese construit în 1891. Destul de rezistent pentru acele vremuri, tonaj de 2.300, lungime de 94 de metri, naviga cu un echipaj de 43 de persoane.
La aproape 20 de ani de activitate, pe 5 septembrie 1909, sub pavilion german, trebuia să execute un voiaj din Swakopmund, Namibia, la Table Bay, Cape Town, Africa de Sud. Ceața era extrem de densă pe costele Skeleton, căpitanul a pierdut controlul. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.
De atunci au trecut mai bine de 100 de ani și cum deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele oceanului, vasul a ajuns ”parcat” între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm, oferind imagini incredibile.