Antena Căutare

Trăiește singur într-un sat din România, cu inima frântă! Cum își petrece zilele și de ce nu vrea să plece

Un bărbat în vârstă de 65 de ani trăiește singur într-un sat de munte din România, aflat în Masivul Poiana Ruscă, în județul Caraș-Severin. Are inima frântă și refuză să își părăsească locuința.

Un bărbat în vârstă de 65 de ani trăiește singur într-un sat de munte din România, aflat în Masivul Poiana Ruscă, în județul Caraș-Severin. Are inima frântă și refuză să își părăsească locuința.

Bărbatul, Gheorghe Dăbuceanu, a rămas singurul localnic al cătunului Preveciori, aparține de comuna Băuțar, Caraș-Severin. Un drum forestier de aproximativ 13 kilometri este singura legătură cu satul în care, în trecut, toate cele 15 case erau locuite.

Soția lui l-a părăsit pentru un alt bărbat. Cum își petrece zilele, singur

Gheorghe Dăbuceanu a rămas singur în sat după ce nevasta l-a părăsit pentru a se căsători cu un alt bărbat, iar tatăl și fratele i-au murit, potrivit Mediafax.

Bărbatul a refuzat să îi se primească o casă în comună. Își petrece timpul având grijă de peste 15 de cai sălbatici și două vaci. Semnal la telefon are prea puțin, iar cu ajutorul unui mic panou, reușește să aibă energie electrică într-o cameră.

Primarul comunei Băuțar a afirmat că, în acest moment, instituția derulează un proiect în cadrul căruia se încearcă montarea unor panouri fotovoltaice de dimensiuni mai mari pe casa lui Gheorghe Dăbuceanu, astfel încât singurul locuitor din Preveciori să aibă energie electrică în toată locuința.

„Preotul din comună i-a adus un panou mai mic, cu ajutorul căruia are un singur bec. Noi vrem să instalăm panouri fotovoltaice mai mari pe casa lui Gheorghe, în cadrul unui proiect european. Sperăm ca în acest an să putem face ce ne-am propus", a declarat Romulus Bărbescu, primarul comunei Băuțar.

Printre cei care vin în vizită la Preveciori se numără Petrișor Tamaș, care a ridicat o casă în sat după ce vechea locuință din lemn a bunicilor a ars.

Cătunul Preveciori se află la o altitudine de peste 1.000 de metri, în Masivul Poiana Ruscă, și aparține de comuna Băuțar, formată din patru sate, în total.

„Acolo (n.r. în Preveciori) au fost mai mulți oameni. Unii s-au mutat, alții au decedat. Doar Gheorghe a mai rămas. (…) Recent, au început să se mai facă case acolo de către persoane mai tinere, care vin din când în când să se relaxeze. Le place zona, că e aer curat", a precizat Romulus Bărbescu.

Stadionul lui Atletico Madrid a devenit cristelniță!!! 400 de oameni au fost botezați într-una dintre porți!!!... Elena Ceaușescu a suferit de gelozie din cauza unei alte femei! Rivala ei era de o frumusețe răpitoare! „Eram dotată. Im...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x