Antena Căutare

Un american a devenit geniu in muzica dupa ce a facut o comotie cerebrala

Un barbat din Statele Unite a devenit geniu in muzica si canta la opt instrumente dupa ce a suferit o comotie cerebrala, relateaza New York Daily News.

In urma cu sase ani, Derek Amato se afla la o petrecere alaturi de prieteni si a vrut sa sara intr-o piscina. Pentru ca apa nu era foarte adanca, s-a lovit cu capul de fundul bazinului. A suferit o comotie cerebrala grava, dar dupa ce si-a revenit, a constatat ca a devenit un geniu in muzica.

Barbatul si-a descoperit talentul dobandit peste noapte cand a mers in vizita la un prieten si a fost atras de pianul acestuia. Cum a astins clapele, a stiut sa si cante. Nu poate sa citeasca notele muzicale, dar stie sa cante la opt instrumente chiar daca nu a luat lectii niciodata.

Derek Amato are aceste abilitati deoarece sufera de sindromul savantului, o afectiune extrem de rara cu care au fost diagnosticati doar 30 de oameni la nivel mondial. Acest sindrom se caracterizeaza prin faptul ca cei care sunt afectati de el demonstreaza abilitati artistice sau matematice dupa ce sufera leziuni la nivelul capului.

Americanul care a devenit un muzician talentat a avut numai de castigat de pe urma bolii. Daca inainte sa fie diagnosticat cu sindromul savantului isi gasea cu greu un loc de munca si ajunsese sa traiasca pe strazi, acum isi castiga existenta din muzica si se pregateste sa-si lanseze al doilea album.

Foto: Facebook

"Calea ferata a mortii", construita de Stalin pentru a-i pedepsi pe prizonierii politici... VIDEO!Razbunare pentru un loc de parcare: Masina transformata in graffiti pe patru roti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x