Antena Căutare

Un artist din Albania a creat cel mai mare mozaic din boabe de fasole

Un artist albanez a sarbatorit o suta de ani de la independenta tarii sale intr-un mod mai putin obisnuit. A realizat o lucrare demna de Cartea Recordurilor: un mozaic din boabe de fasole, care se intinde pe o suprafata de 65 de metri patrati.

Artistul Saimir Strati a lucrat la gigantul mozaic aproape 26 de zile.

"Intotdeauna am crezut ca mancarea de suflet a albanezilor este steagul lor, mai ales in ultimul secol, de la dobandirea independentei", spune Strati. Asa ca s-a decis sa faca un steag de Cartea Recordurilor, cu ocazia implinirii a o suta de ani de la dobandirea independentei.

Artistul a folosit pentru asta peste 1,3 milioane de boabe de fasole.

"In Albania este o traditie sa faci mozaicuri. Acum 3.500 de ani, stramosii nostri, ilirii, faceau mozaicuri si pot spune ca operele lor sunt impresionante", a explicat artistul. Impresionant este si mozaicul pe care l-a realizat artistul. Opera are 65 de metri patrati. Saimir Strati a muncit cate 16 ore pe zi, timp de aproape patru saptamani, ca sa-l faca.

Recordul precedent a fost realizat in urma cu trei ani de un artist chinez, care a facut un mozaic din boabe de fasole, de 60 de metri patrati.

O casa in care a locuit autoarea seriei "Harry Potter", a fost vanduta cu aproape 3 milioane de dolari... Cea mai cautata terorista din lume a studiat limba romana!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x