Antena Căutare

Astazi, ora 21:24: Un asteroid inalt cat o cladire de 20 de etaje si lat cat un teren de fotbal se indreapta spre Pamant

Un asteroid, inalt cat o cladire de 20 de etaje si lat cat un teren de fotbal ne ameninta deja. In doua ore va fi la o distanta record de pamant! Si poate produce pagube uriase. Satelitii de telecomunicatii pot fi spulberati de acest bolovan urias.

Un colos se apropie amenintator de Pamant in aceasta seara! Asteroidul care se apropie de Pamant are un diametru de 45 de metri si cantareste 135.000 de tone. Pe langa asteroid, un barbat de 80 de kilograme e cat o furnica pe langa un bloc.

Acesta este asteroidul care se apropie cel mai mult de Pamantul nostru. Va trece la aproape 28.000 kilometri distanta. Va simtiti in siguranta? Mai ganditi-va odata. Asteoridul sparge bariera de sateliti artificiali ai Pamantului, care se afla la 36.000 de km. Asta inseamna ca va fi mai aprope de Terra decat satelitii care ne ajuta sa folosim GPS-ul.

“Trebuie sa nu uitam ca acum aproximativ 100 de milioane de ani, ciocnirea unui asteroid cu Pamantul a condus la o discontinuitate in evolutia vietii pe Pamant, se spune in limbajul comun ca au pierit dinozaurii!”, spune Marius Piso, presedintee Agentiei Spatiale Romane.

Asteroidul se deplaseaza cu o viteza de peste 28.000 de km pe ora - adica in 32 de secunde ajunge de la Bucuresti la Constanta. Daca ar lovi Pamantul, forta impactului ar distruge instantaneu un oras precum Londra.

Imaginati-va bomba de la Hiroshima, multiplicata de o mie de ori! “Este un eveniment istoric. Niciodata in istorie nu am vazut un obiect atat de aproape, cu dimeniuni atat de mari”, spun si expertii NASA.

La 21:24 de minute ora Romaniei, asteroidul 2012DA14 pe numele lui, va fi cel mai aproape de Pamant.

Nu va uitati pe cer, nu-l veti vedea. E nevoie de un telescop pentru asta. Iar cei care nu vor sa-l vada i-ar putea simti efectele oricum. Expertii NASA spun ca asteroidul ne-ar putea lasa fara semnal la telefonul mobil.

Aceasta poate fi vestea buna. Pentru ca vestea cu adevarat proasta e ca acest asteroid se va intorce spre Pamant. Iar intre 2078 si 2111 ne-ar putea chiar lovi.

Turu' Frantei, fara frana: a mers 200 de kilometri, cu 200 km /h!!!... Observator Special: Romanii nu stiu cine sunt personalitatile de pe bancnotele romanesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x