Antena Căutare

Un calugar tibetan de 66 de ani, cel mai fericit om din lume

Fericirea este o stare de multumire sufleteasca deplina. Multi au uitat, pur si simplu, sa zambeasca, sa se bucure sau cu atat mai putin sa-i faca pe ceilalti fericiti. Un calugar tibetan, in varsta de 66 de ani, totodata specialist in genetica moleculara, este considerat cel mai fericit om din lume.

Cei mai multi dintre oameni sunt prea preocupati de grijile cotidiene si nici nu se mai gandesc la fericire.

Cercetatorii de la Universitatea Wisconsin i-au studiat creierul unui calugar tibetan trecut de sase decenii de existenta si au descoperit ca acesta produce un nivel de unde gamma, aflate in stransa legatura cu constiinta, atentia, procesul de invatare si memorie, nemaivazut pana acum. Scanarile cerebrale au aratat in cazul sau o activitate extraordinar de mare in cortexul prefrontal din partea stanga a creierului si o activitate mai redusa decat in mod normal in cortexul prefrontal din partea dreapta, caracteristici ce ii confera o stare de fericire inimaginabila, micsorand semnificativ predispozitia la negativitate.

Matthieu Ricard, nascut si crescut la Paris, dintr-un tata filozof si o mama pictorita, este convins ca totul se datoreaza meditatiei pe care o practica. "Meditatia schimba complet creierul si te schimba ca om", a explicat acesta. Ricard si-a luat doctoratul in genetica la Institutul Pasteur, dar dezbaterile pe teme stiintifice din Franta l-au dezamagit profund. Acesta incepuse deja sa-si petreaca vacantele in India, acolo unde s-a si mutat la scurt timp, pentru a studia budismul.

Mai mult, el scris o carte impreuna cu tatal sau, numita "Calugarul si filozoful", un dialog pe tema menirii vietii, aceasta devenind best-seller.

Calugarul a inceput apoi sa studieze in profunzime fericirea, alternand aceste perioade cu unele de completa izolare si meditatie la Manastirea Shechen, din Katmandu. Fericitul calugar a continuat sa participe la conferinte stiintifice si a scris nenumarate carti, iar banii castigati ii doneaza unor proiecte umanitare.

Capodopera lui Michelangelo, Capela Sixtina, implineste, astazi, 500 de ani!... "Scandic continua sa faca victime pe Siret!" Cele mai tari glume pe seama uraganului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x