Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează 118 ani de la nașterea lui Raoul A. Cortez, pionierul televiziunii spaniole în SUA

Pe 17 octombrie 2023, Google Doodle a marcat 118 ani de la nașterea lui Raoul A. Cortez. Descoperă detalii inedite din viața celui care a pus bazele primului post de televiziune dedicat publicului vorbitor de limba spaniolă din America.

Un doodle special de la Google marchează 118 ani de la nașterea lui Raoul A. Cortez, pionierul televiziunii spaniole în SUA
Un doodle special de la Google marchează 118 ani de la nașterea lui Raoul A. Cortez, pionierul televiziunii spaniole în SUA | Captură Google

Pe 17 octombrie 2023, Google a decis să dedice un Doodle special lui Raoul A. Cortez, un celebru director media latinoamerican. Descoperă în rândurile de mai jos detalii inedite despre viața acestuia.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează 115 ani de la nașterea lui Cartola, un celebru muzician brazilian

Cine a fost Raoul A. Cortez, pionerul televiziunii spaniole în SUA, sărbătorit de Google printr-un Doodle special pe data de 17 octombrie 2023

Raoul Alfonso Cortez a fost un renumit director media latinoamerican, fiind amintit, pentru că a fondat KCOR, prima rețea spaniolă de radio și televiziune cu normă întreagă din Statele Unite, în anul 1946.

Cortez s-a născut în această zi în anul 1905 în Veracruz, Mexic. Familia sa a emigrat în Statele Unite când el era foarte tânăr și s-a stabilit în San Antonio, Texas. El a pășit în lumea presei ca reporter, lucrând pentru „La Prensa”, un cotidian în limba spaniolă din San Antonio.

În anii `30 și `40, Cortez deținea și conducea o agenție care promova oameni talentați din Mexic și din alte țări din America Latină publicului din SUA.

Plecând de la dragostea sa pentru radio și observând nevoia tot mai mare de conținut ac în limba spaniolă, devenind primul de acest gen din America. Postul a fost difuzat în anul 1946 cu sloganul „La Voz Mexicana” („The Mexican/Mexican American Voice”).

Ulterior succesului din lumea radioului, Cortez s-a orientat și către televiziune, punând bazele primului post american în limba spaniolă.

De-a lungul vieții sale, Cortez s-a implicat puternic și în susținerea drepturilor civile pentru latinoamericani, supervizând îndeaproape cazul Delgado v. Bastrop Independent School District, care a pus capăt segregării mexicanilor americani în școlile publice din Texas.

De asemenea, el a servit două mandate în calitate de președinte al Ligii cetățenilor din America Latină Unită și s-a întâlnit cu președinții american și mexican pentru a discuta despre reforma imigrației, dar și pentru a ajuta la dezvoltarea Programului Bracero, care a permis muncitorilor agricoli mexicani să migreze și să muncească în SUA pe perioade determinate.

Asociația Națională a Radiodifuzorilor i-a acordat premiul de excelență. În anul 2015, Cortez și programele sale media au fost incluse în expoziția „American Enterprise” de la Muzeul Național de Istorie Americană Smithsonian.

Citește și: Horoscop 17 octombrie 2023. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate

Tradiții și superstiții de Halloween. Ce semnifică sărbătoarea și care sunt originile ei... Carmen Harra, predicții în plin război în Israel: "O karmă globală". Previziunile grele ale clarvăzătoarei: &q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x