Antena Căutare

Este orb si abia mai aude, insa a castigat numeroase premii la olimpiade! Afla si tu povestea lui Stefan Ilioaica!

In fiecare zi, un adolescent de 16 ani da o lectie de viata! Orb si cu auzul aproape pierdut, Stefan invata intr-un liceu normal. Este olimpic, premiant, pasionat de sah. Un mic geniu, cum il descriu profesorii si colegii lui. In ciuda problemelor de sanatate, Stefan isi doreste sa urmeze dreptul si sa ajunga un mare avocat.

Stefan isi vede de scoala, ca si cum nimic nu i s-ar fi intamplat niciodata. Si-a piedut complet vazul in clasa intai, iar acum abia aude. Insa nu lasa problemele de sanatate sa-i stea in cale. Are note mari si planuri de viitor.

"Ei bine, in clasele 5-8, in fiecare an, participat la concursul "Olimpicii Cunoasterii". Prin clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a am mai participat la concursul "Condeiul Magic" organizat de Radio Romania Cultural unde m-am ales cu un loc 1. Am participat la Olimpiada pentru Nevazatori care s-a sustinut la Arad si am luat si acolo un loc 2, la romana", spune cu mandrie Stefan.

Succesele lui sunt si succesele scolii in care invata, Liceul Constantin Brancoveanu, din Capitala. A terminat clasa a noua cu media 9.34, primul dintre colegii lui.

Stefan isi numara cu greu premiile dar stie cu precizie ce au facut parintii lui ca sa il ajute: au vandut locuinta si au folosit banii pentru consultatii si tratamente in tara si strainatate.

Vechi de peste sase ani, protezele auditive trebuie schimbate cu unele performante. Costul e urias, iar casa de asigurari deconteaza o parte infima. Pentru problemele de vedere, Stefan nu are, deocamdata, nicio speranta. Pentru auz, insa, sigur cineva ii va intinde o mina de ajutor. Il puteti ajuta pe Stefan prin intermediul Fundatiei Mereu Aproape. Puteti scrie pe site-ul www.fundatiamereuaproape.ro sau pe pagina de Facebook a fundatiei.

Au aparut firmele care inchiriaza jucarii scumpe si sofisticate... TIR inghitit de asfalt pe drumul national 1C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x