Antena Căutare

Un pensionar a făcut descoperirea vieții. A găsit artefacte din „Epoca Fierului”

Mai multe artefacte au fost descoperite in apropiere de orasul Winchester, pe terenul arabil al unui fermier in septembrie, octombrie si decembrie, de catre un florar pensionat, pasionat de vanatoarea de metale

Mai multe artefacte au fost descoperite in apropiere de orasul Winchester, pe terenul arabil al unui fermier in septembrie, octombrie si decembrie, de catre un florar pensionat, pasionat de vanatoarea de metale.

Descoperirea a fost descrisa ca fiind ,,cea mai importanta descoperire a unor obiecte din aur, din Epoca Fierului''.

Prima descoperire a fost o brosa, conform precizarilor Portable Antiquities Scheme. Arheologii de la British Museum au reusit sa escaveze campul pentru a constata contextul istoric. Nu s-a descoperit nici o proba a unui templu in zona, insa au fost descoperite ramasite arhitecturale, care indica faptul ca tezaurul a fost ingropat ,,in varful unui deal, acoperit de pomi''.


Tezaurul a fost evaluat la suma de 350 de mii de dolari, suma care a fost impartita intre proprietarul terenului si cel care a gasit comoara. A fost pentru prima data cand British Museum a demarat o investigatie pentru o astfel de descoperire, potrivit descopera.ro.

Profeție CUTREMURĂTOARE. „O armată de ÎNGERI VA COBORÎ DIN CER!”... Nu vei ghici niciodată vârsta acestei femei! Mulți flirtează cu ea, dar au un mare șoc atunci când află câți ani are!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x