Antena Căutare

Un preot vorbește despre copiii concepuți în post: e sau nu un păcat să concepi un bebeluș în această perioadă?

Perioada postului e una de înfrânări și de păstrarea unor rânduieli vechi, în acord cu învățătura creștină. Potrivit tradiției, sunt interzise în această perioadă contactele intime, chiar și între soți.

Perioada postului e una de înfrânări și de păstrarea unor rânduieli vechi, în acord cu învățătura creștină. Potrivit tradiției, sunt interzise în această perioadă contactele intime, chiar și între soți.

Potrivit preotului Maxim Melinti , citat de timpul.md, la cununie se declară că ceea ce Dumnezeu a împreunat, omul să nu despartă. „Să nu vă lipsiţi unul de altul decât numai prin înţelegere, pe un anumit timp, ca să vă îndeletniciţi cu rugăciunea şi apoi iar să vă împreunaţi ca să nu vă ispitească pe voi satana pentru neînfrânarea voastră. Şi aceasta o zic după sfat, iar nu din poruncă”, susține preotul.

Potrivit lui, conform Canonului 13, Sfântul Timotei, sunt interzice contactele intime sâmbăta și duminica şi în zilele de post, pentru că în aceste zile se aduce Domnului jertfa cea duhovnicească. Preotul mai spune că multe din reguli care opresc relațiile conjugale în post vin din cercul monahal. Slujitorul Domnului nu condamnă relațiile sexuale în post între soți și recomandă, pe cât posibil, abținerea de la poftele trupești. Cât despre copiii concepuți în Post, Melini crede că nu poartă vreo vină micuții care sunt oricum binecuvântați de Dumnezeu.

„Într-un sat, babele au calculat că fiica lui popa a fost făcută în post. Eu cred că oamenii trebuie să se gândească ce vorbe spun, dar să nu analizeze relațiile sănătoase între soț și soție”, a conchis reprezentantul bisericii.

Tradiţii şi superstiţii de 8 MARTIE! Ce este bine să faci în această zi pentru a avea noroc tot anul... VIDEO. Toată lumea se întreabă ce s-a prăbuşit în Antarctica! Obiectul MISTERIOS descoperit prin Google Earth: "Sun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x