Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Negresă de post cu gem și nuci. O prăjitură cu gust divin ce te va cuceri instant de la prima degustare!

 

Cu puține ingrediente și la îndemâna tuturor, poți prepara o delicioasă negresă de post cu gem și nuci și pe cei dragi îi vei cuceri.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g făină
  • 200 g gem de prune sau marmeladă
  • 100 g zahăr(sau în funcție de cât de dulce e gemul)
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală carbogazoasă
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nucă măcinată grosier
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf cuțit de bicarbonat
  • 2 lingurițe esență de rom
  • un praf sare
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 100 g ciocolată neagră(de post)
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • câțiva stropi de ulei

Mod de preparare negresă de post cu gem și nuci

Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Într-un vas, amestecăm uleiul cu apa și gemul și în funcție de gust, adăugăm zahăr pudră.
Cernem făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste ingredientele din vas.
Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.
Tapetăm o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.
Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Pentru glazură, topim ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr, după gust și o întindem imediat, peste negresa răcită deja.
Presărăm și miez de nucă deasupra, lăsăm glazura să se întărească, apoi porționăm și servim delicioasa negresă de post cu gem și nuci, alături de cei dragi.
 


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE