Antena Căutare

Un roman este singurul producator de suveniruri cu Statuia Libertatii din SUA

Visul american il traieste cel mai bine un roman. Are 73 de ani si a ramas singrul mester din Statele Unite care mai produce suveniruri cu celebra Statuie a Libertatii. Un reporter din New York i-a aflat incredibila poveste de viata.

Ovidiu Colea traieste visul american de 35 de ani. Iar din 1987 face comert cu simbolul acestui vis. In atelierul lui din cartierul New York-ez Queens, romanul fabrica suveniruri cu imagini miniaturale ale Statuii Libertatii. Principalul sau client este chiar Insula Libertatii, unde este amplasata faimoasa statuie. Cu alte cuvinte, acolo ajung statuetele care ies din mainile romanului si ale celor 18 angajati ai sai. El i-a ajutat pe toti sa inceapa cu bine viata in tara de adoptie.

"Fiecare angajat provine din alta tara. Am lucratori din Albania, din Ecuador, Mexic, Romania. (...) Stiu secrete ale meseriei pe care nu le stie mai nimeni. Sunt inmagazinate aici. Si vor disparea odata cu mine", spune Colea.

An dupa an, romanul si-a vazut concurenta disparand, din cauza crizei economice.

"Nu as fi crezut ca voi deveni singurul din tara care fabrica suveniruri cu Statuia Libertatii. Daca sediul nu ar fi fost proprietatea mea, as fi pierdut afacerea", afirma romanul.

S-a salvat, dar acum trebuie sa reziste presiunilor de a muta atelierul in China, de dragul costurilor de productie mai mici. Romanul nici nu vrea sa auda. Viseaza ca fiul lui sa preia afacerea.

Americanii au gasit o metoda inedita de a scapa de canicula: barul de gheata!... Horoscopul zilei de 10 iulie, prezentat de Camelia Patrascanu: Va fi o zi a bucuriei si curajului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x