Antena Căutare

Un spital din Austria, condamnat pentru un schimb de copii la naștere din urmă cu un sfert de secol

Un spital din Graz (sudul Austriei) a fost găsit vinovat pentru un schimb de copii la naștere, în urmă cu 26 de ani, și condamnat să plătească daune familiei care a depus plângerea

Un spital din Graz (sudul Austriei) a fost găsit vinovat pentru un schimb de copii la naștere, în urmă cu 26 de ani, și condamnat să plătească daune familiei care a depus plângerea.

Justiția a anunțat luni că a dispus plata a câte 30.000 de euro cu titlu de daune fiecăruia dintre cei doi părinți și tinerei în cauză, care au lansat o procedură în civil în 2015.

Tânăra a descoperit în timpul unor analize de sânge din 2014 că grupa sa sanguină nu corespunde cu cea din documentele de naștere originale. Testele medicale și probele AND au confirmat că ea nu este fiica genetică a mamei care a crescut-o.

Clinica universitară din Graz (sudul Austriei), unde mama a născut, a lansat un apel la femeile care au adus pe lume prunci între 15 octombrie și 20 noiembrie 1990 pentru ca ele să se supună unor teste ADN, estimând că circa 200 de fetițe s-au născut în acea perioadă.

Testele practice nu au dus însă la descoperirea mamei tinerei care s-a aflat la originea procedurii.

Totuși, justiția a considerat că schimbul nu ar fi putut avea loc decât în primele ore ale vieții sugarilor, ceea ce unitatea spitalicească contestă.

Acest caz aduce aminte de cel din Franța, unde două fete au fost schimbate între ele când se aflau în incubatorul unei clinici din Cannes, în 1994. Justiția le-a acordat în 2015 aproape 2 milioane de euro cu titlu de reparații pentru prejudiciul suferit.

Un tânăr de la țară nu a mai suportat ironiile prietenilor și și-a făcut operație de schimbare de sex. Transformarea e u... Galerie foto uimitoare! Ea este femeia BARBIE: se îmbracă mereu în roz, are corp de 25 de ani, dar chip de 60...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x