Antena Căutare

Un tată a înmormântat peste 10.000 de copii în 15 ani și a salvat alți 100. Pentru că nu le reținea numele, i-a botezat pe toți la fel. ”Voi continua să fac asta până la ultima suflare!”

S-a transformat din gropar în salvator de vieți! Este povestea unui tată din Vietnam care a salvat viețile a peste 100 de copii în ultimii 15 ani.

S-a transformat din gropar în salvator de vieți! Este povestea unui tată din Vietnam care a salvat viețile a peste 100 de copii în ultimii 15 ani.

În 2001, Tong Phuoc Phuc avea să trăiască o experiență dureroasă, în urma căreia întreaga lui viață s-a schimbat.

Urma să fie tată și și-a însoțit soția la un control medical de rutină. Acolo a observat femei însărcinate care intrau în cabinetul medicului și care ieșeau de acolo „fără burtă”, în scaun cu rotile. Prima dată nu a înțeles ce se întâmplă. Apoi medicul i-a explicat că sunt pacientele care recurg la o întrerupere de sarcină. În Vietnam, avortul este permis și după patru luni de sarcină, adică în stadiu avansat de dezvoltare a fătului.

Bucuria de a fi tată și durerea de a nu te putea opune morții

După ce a devenit tată, bucuria de a avea un copil a fost umbrită de gândul că alți micuți nu au fost la fel de norocoși precum băiețelul lui. Așa că s-a gândit ce poate el să facă pentru acești copii nedoriți, ale căror trupuri și rămășițe ajungeau la cpontainerele și crematoriul spitalului. Când a realizat faptul că acei copii din pântecele acelor femei nu aveau nicio șansă la viață i s-a frânt inima. Atunci bărbatul a mers și a vorbit cu personalul medical și a întrebat dacă poate măcar să ia trupurile acelor copii avortați și să-i înmormânteze așa cum se cuvine.

După ce a primit un răspuns afirmativ, Tong Phuoc Phuc a transformat pământul pe care-l moștenise de la părinți, aflat la poalele unui munte, în cimitir pentru copilașii nenăscuți.

Cimitirul: loc al suferinței, dar și al speranței

De-a lungul anilor a înmormântat peste 10.000 de copii avortați. Fără a cere nimic în schimb. De fiecare dată când a fost întrebat, vietnamezul a spus că acest cimitir nu este doar un loc al tristeții sau un loc unde mamele care avortat pot să vină, dacă vor, să-și plângă copiii, dar este și un loc menit să le facă pe femeile care vor să avorteze să se gândească de mai multe ori înainte de a lua această decizie.

Așa au ajuns mame care voiau să avorteze pentru că nu puteau să-și crească copiii la Tong cerându-i ajutorul. Așa s-a transformat din gropar în salvator de vieți.

S-a hotărât să adopte copiii nedoriți

Bărbatul s-a decis să-și transforme casa în orfelinat. A început să adopte copiii acelor mame. Ideea era ca în momentul în care acele mame aveau o situație mai bună, reușeau să ajungă la un nivel în care puteau să-și crească micuții, să vină să îi ia de la Tong.

Pentru că nu reușea sub nicio formă să le țină minte numele tuturor, Tong a botezat toți băieții cu numele de Vinh (onoare) și toate fetele cu numele de Tam (inimă).

Te uiţi pe telefonul mobil pe stradă? Pregăteşte-te de amendă! Dai bani, dar îţi salvează viaţa... "Voi rămâne văduv la 30 de ani". Un bărbat a aflat că iubita sa va muri, chiar înainte de prima lor întâlnire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x