Antena Căutare

Unul dintre cele mai mari festivaluri de zmee din Europa a început la Timișoara

Cerul nu e doar albastru când e senin şi portocaliu, la apus. Cerul poate avea sute de culori. Aşa se întâmplă şi la Timişoara, unde zmeiele sunt la înălţime.

Cerul nu e doar albastru când e senin şi portocaliu, la apus. Cerul poate avea sute de culori. Aşa se întâmplă şi la Timişoara, unde zmeiele sunt la înălţime.

Foarte mulţi oameni - copii şi părinţi - au mers să le înalţe doar pentru amuzament, dar sunt acolo şi profesionişti într-ale zmeielor, pentru că-dacă nu ştiaţi, vă spunem noi- la Timişoara se desfăşoară unul dintre cele mai mari festivaluri de profil din estul Europei.

Zmeie de toate culorile şi formele au ajuns pe cer şi nici nu ştiai la care să te uiţi mai întâi. Un cal galopa în bătaia vântului printre tigri şi rechini, în timp ce alte zmeie erau pregătite să-şi ia avânt, către nori.

Scripta Volant este unul dintre cele mai mari festivaluri internaţionale de zmeie din estul Europei. Pe lângă români, au mers acolo şi pasionaţi din Germania, Austria, Ungaria, Indonezia, Turcia. Un domn confecţionează zmeie de la vârsta de 8 ani. La festivalul din Timişoara, a venit cu trei.

În cadrul festivalului sunt ateliere creative, construcţii şi design de zmeie, jocuri şi muzică cu tema zborului, dezbateri ştiinţifice şi chiar şi lansări de carte, legate... exact, de zmeie.

Părinții au vrut să-i facă poză fetiței la ziua ei de naștere, dar un detaliu straniu i-a băgat pe toți în sperieți! Ce ... Doi fraţi, din Arad, care colecţionează jucarii de 40 de ani vor să înfiinţeze un muzeu, aşa cum există în marile capita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x