Antena Căutare

Unul dintre cele mai scumpe tablouri din lume, "Strigatul", va fi expus pentru sase luni la New York

Unul din cele mai scumpe tablouri din lume, "Strigatul", semnat de pictorul norvegian Edvard Munch, poate fi vazut, timp de sase luni, intr-o expozitie la New York. Evenimentul este intr-adevar extraordinar, deoarece tabloul este foarte rar expus in afara Norvegiei. Mai ales ca, in ultimii ani, alte doua versiuni ale sale au fost furate, dar, din fericire, au revenit, in cele din urma, in muzee.

Tabloul expus la New York este, in prezent, cea mai scumpa opera de arta vanduta vreodata la licitatie. El a fost cumparat in mai, anul acesta, cu 120 de milioane de dolari, dar importanta "Strigatului" nu se poate cantari in bani.

Edvard Munch a creat in total patru variante ale "Strigatului", intre 1893 si 1910. Celelalte trei se afla in muzee din Norvegia. De-a lungul vremii, impresionanta pictura a devenit cunoscuta in toata lumea si, cum era de asteptat, a atras si interesul hotilor. Doua dintre exemplare au fost furate, insa recuperate la doar cateva luni dupa. De aceea, oficialii norvegieni nu le mai lasa sa fie expuse in afara tarii.

Tabloul a fost imprumutat de noul sau proprietar Muzeului de Arta din New York si va sta acolo timp de sase luni de zile.

Foto: themagazine.ca

Patru ani din "viata" unei banci, in imagini. Vezi aici GALERIA FOTO inedita!... Bunica de pe Facebook, cel mai batran utilizator al retelei de socializare: are 105 ani, insa da Like si Share de pe iPa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x