Antena Căutare

Vatican: S-au descoperit noi texte importante scrise de teologul crestin Origene

Publicatia oficiala a Vaticanului a anuntat ca, in Biblioteca din Munchen, s-au gasit 29 de predici apartinand teologului crestin Origene. Potrivit primelor analize, textele ar fi fost redactate la inceputul secolului al III-lea e.n. .

Descoperirea, considerata de unii ca fiind cea mai importanta a secolului, a fost facuta de profesorul Marina Molin Pradel, care a constatat ca anumite predici dintr-un codex bizantin de secol XI, corespund textelor scrise de Origene in secolul al III-lea si care au fost traduse in latina in secolul al V-lea.

Se considera ca Origene a jucat un rol important in dezvoltarea gandirii crestine. In pofida importantei acestuia, putine dintre textele sale s-au pastrat, deoarece a fost condamnat de Consiliul Ecumenic din Constantinopol in 553. Stilul si subiectele pe care Origene le-a abordat in scrierile sale sunt considerate o evolutie importanta a invataturilor teologice.

Marele filosof si teolog Origene a comentat toate cartile din Vechiul si Noul Testament, el fiind considerat "parintele exegezei biblice". Nascut in Egipt in jurul anului 185, Origene a condus Scoala teologica din Alexandria din anul 215, si a infiintat ulterior o noua scoala teologica in Cezareea, Palestina.

Origene este, printre altele, autorul "Lectio divina", o culegere de practici manastiresti de rugaciune, readusa in atentia teologilor chiar de Papa Benedict al XVI-lea.

Foto: anandprakash.com si daten.digitale-sammlungen.de

Acesta e baiatul care a trait cinci ani in padure!... Australia creeaza cea mai mare rezervatie marina din lume...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x