Antena Căutare

Vestigiile unei culturi vechi de 3.000 de ani, descoperite in China

Arheologii chinezi au descoperit ramasitele a unor cai si trasuri care dateaza de pe vremea dinastiei Zhou din provincia chineza Henan, care a domnit acum 3.000 de ani, scrie Daily Mail.

Sapaturile au scos la iveala mai multe schelete de cai, asezate simetric, alaturi de trasurile la care erau ancorati, datand din anul 770 i.Hr. Fosilele au pastrat in forma foarte buna dovezile existentei bronzului si a ceramicii de la inceputul dinastiei Zhou.

Arheologii sunt de parere ca mormintele apartin unei personalitati din timpul dinastiei chineze, drept dovada fiind materialele descoperite, precum si inscriptiile, care indica spre o persoana cu un nivel mijlociu in societate.

Exceptand artefactele in sine, descoperirea este foarte importanta pentru istorici pentru ca arata detalii clare asupra obiceiurilor de inmormantare din timpul dinastiei Zhou, cea mai durabila dinastie din istoria Chinei.

Iar iubitorii de animale pot rasufla usurati. Pozitia in care au fost descoperite ramasitele cailor demonstreaza faptul ca acestia au fost sacrificati inainte de a fi ingropati. Nu au fost ingropati de vii.

Dinastia Zhou (1045 i.Hr si 256 i.Hr) a durat mai mult decat orice dinastie din istoria Chinei. In timpul Zhou, a fost introdusa prelucrarea fierului in China.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Daily Mail

Un american a reusit sa evite gloantele unui AK-47!... VIDEO! Dragoste inedita pentru pasari, in Amsterdam...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x